Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Po mlčení slova naděje! Schumacher se uzdraví, věří jeho rodina

Autor: bko

Už 47 dní leží Michael Schumacher v kómatu, ale jeho rodina nepřestává ztrácet naději. Důkazem je i její nejnovější prohlášení, které přišlo po dvou týdnech mlčení. „Stále věříme, že se Michael zotaví a plně důvěřujeme lékařům a sestrám, kteří se o něj starají,“ uvedla Schumacherova rodina v oficiálním prohlášení.

V poslední době přitom přicházely z nemocnice v Grenoblu, kde legendární jezdec formule 1 leží od konce prosince v kritickém stavu po pádu na lyžích, převážně špatné zprávy. Naposledy o tom, že Schumacher má údajně zápal plic.

Rodina nepotvrdila, ani nevyvrátila, že se tato komplikace v Schumacherově zdravotním stavu vyskytla. "Není důležité, jak rychlý je uzdravovací proces, ale že pokračuje kontinuálně a kontrolovaně," uvedla manažerka Sabine Kehmová.

Schumacher je v kómatu už šest týdnů po pádu na lyžích v neupravené části sjezdovky v Méribelu, při němž se udeřil do hlavy o kámen. Absolvoval dvě operace mozku. Od konce ledna lékaři snižují dávky léků, které udržují Schumachera v umělém spánku.

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.
Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.