Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajnosti kolem léčby šampiona formule 1: Proč Schumiho rodina lže?

Autor: pv

Svět s napětím očekává zprávy o stavu legendárního pilota formule 1 Michaela Schumacher (45). Jeho rodina už dobře ví, jak na tom sedminásobný mistr světa je a zda se ještě vůbec probere. Proč to ale tají před veřejností?

Podle odborníků je už zcela zřejmé, že Schumiho rodina od lékařů z Grenoblu ví, jaké má Michael přibližně šance na probuzení a jak na tom bude mentálně i fyzicky.

Rodina to ví

„Ošetřující lékaři jim to určitě sdělili, takže o jeho stavu i šancích na probuzení a zotavení ví vše,“ tvrdí Anthony Strong, neurochirurg z Londýna.

Manželka Corinna přes manažerku Sabinu Kehm přesto jen stroze uvádí, že fáze probouzení nadále probíhá a to je vše, co nyní ví.

Záhadné ticho

Otázkou je, proč to neustálé mlžení. Je několik variant, které by to mohly vysvětlit. Rodina buď sama ještě nevěří tomu, že je to s Michaelem špatné a nechce si to připustit, natož o tom referovat do světa.

Další z možností je, že chtějí mít klid. Pokud by s médii komunikovali, čelili by neustálým otázkám, které by nemusela Corinna a spol. unést.

Přesto je jedno jisté. Pokud se Schumacher neprobere do 9 až 12 měsíců, tak je zatraceně zle! „Už jen to, že se probouzí tak dlouho, neznačí nic dobrého,“ prohlásil Tipu Aziz, neurochirurg z Oxfordu.