Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schumacherova manažerka: Rodina mu dává sílu, ten boj vyhrajeme!

Autor: pan

Bitva o titul nového mistra světa formule 1 začala v australském Melbourne právě dnes. Daleko důležitější souboj však již od 29. prosince svádí sedminásobný šampion a legendární pilot Michael Schumacher. O zdravotním stavu pětačtyřicetiletého jezdce promluvila i jeho manažerka Sabine Kehmová.

Dlouho se čekalo na to, až se o zdravotním stavu Schumachera vyjádří i oficiální zdroje. Bariéru mlčení protrhla Sabine Kehmová až v úterý. "Stále se u něj objevují malé, ale povzbudivé náznaky," dala fanouškům naději.

"Michael je stále ve vážném stavu, ale lékaři pracují na tom, aby se postupně probudil. Víme, že to bude ještě dlouhý boj a jsme na to připraveni. Rodina Michaela je nesmírně silná, v nemocnici jsou každý den, jejich statečnost je neuvěřitelná, věřím, že to dobře dopadne," řekla před nedělní Velkou cenou manažerka.

Legendu formule 1 podporují nejen fanoušci po celém světě, ale i jeho následovníci. Obhájce titulu a Schumacherův krajan Sebastian Vettel vyrazil do nedělního závodu s iniciály osminásobného šampiona na přilbě.

Michael Schumacher v počátcích své kariéry ve formuli 1
Michael Schumacher v počátcích své kariéry ve formuli 1

Podpora Michaelovi


Úvodní závod sezony nakonec vyhrál Nico Rosberg, Vettel skončil kvůli poruše vozu pátý, vítěz páteční kvalifikace Lewis Hamilton krátce před ním. Závod ve stínu o život bojujícího Schumacherova dokumentuje i gesto vítězného týmu Mercedesu.

"Je neuvěřitelné, jaké jste postavili auto," řekl mechanikům do vysílačky po projetí cílem Rosberg. Éra turbomotorů tak začala 100. triumfem agregátu z dílny Mercedesu. Tým jej věnoval Michaelu Schumacherovi, který za Mercedes jezdil v letech 2010 až 2012."

Schumacher se vážně zranil během lyžování v Méribelu 29. prosince loňského roku. Letecky byl transportován do Grenoblu, kde se podrobil několika operacím. Od té doby je udržován v umělém spánku.