Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kapitán USA Dempsey skončil v krvi: Z nosu měl housenku!

Autor: ps

Šel do toho po hlavě! Kapitán amerických fotbalistů Clint Dempsey (31) na mistrovství světa v Brazílii ukázal, jaký je tvrďák. Místo toho, aby se vyhnul drsnému střetu s ghanským protihráčem, šel do souboje. Bohužel si z něho odnesl zkrvavený obličej a zlomený nos.

Dempsey byl klíčovou postavou včerejšího zápasu skupiny G, ve kterém změřily síly celky Ghany a USA (1:2). Už po 29 vteřinách předvedl ve vápně parádní sólo, po němž uklidil míč k pravé tyči a poslal Ameriku do vedení. Byl to nejrychlejší gól právě probíhajícího mistrovství světa!

Jenže jedenáct minut před koncem úvodní půle se v bolestech svíjel na trávníku. Pustil se do hlavičkového souboje s urostlým Boyem. Vyskočili, reprezentant Ghany ztratil rovnováhu a levá noha mu vylétla do vzduchu. Naneštěstí pro Dempsyho se zastavila o jeho nos, ze kterého mu udělala »housenku«. Tolik se mu zkřivil. V obličeji se ihned objevila krev, vypadalo to, že Clint utkání nedohraje.

Tvrdý bombarďák se však nechal ošetřit a po pár sekundách se opět pustil do boje! „Já sám jsem měl nos zlomený asi čtyřikrát. To bude v pořádku. Za pár dní bude moci hrát,“ mávl rukou nad zranění svého svěřence Jürgen Klinsmann, jenž tým USA z lavičky řídí.

Američané si brousí zuby na postup ze skupiny a vítězství nad Ghanou je posunulo o kus dopředu. „Je to vždy krásný pocit vyhrát na mistrovství světa, ale tento zápas nám ukázal, že je stále hodně věcí, které musíme do dalších duelů zlepšit,“ hecuje legendární německý fotbalista.

Bolavý moment. John Boye zasáhl Dempseyho kopačkou tvrdě do obličeje
Bolavý moment. John Boye zasáhl Dempseyho kopačkou tvrdě do obličeje