16. června 2014 • 19:52

Výprask pro Ronalda! Němci zničili oslabené Portugalce 4:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je nečekaně tvrdá lekce pro Cristiana Ronalda a spol. Fotbalisté Portugalska v úvodním utkání na mistrovství světa prohráli vysoko s Německem 0:4. V něm třikrát inkasovali už před přestávkou a navíc přišli o vyloučeného Pepeho.



ONLINE: Německo - Portugalsko ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 6. • 18:00
Německo
Německo
4:0
ONLINE
16. června
18:00
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 11. T. Müller, 32. Hummels, 45+1. T. Müller, 78. T. Müller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels (73. Mustafi), Höwedes – T. Müller (81. Podolski), Khedira, Lahm (C), Kroos, Götze – Özil (62. Schürrle).

Hosté: Patrício – João Pereira, Alves, Pepe, Coentrão (65. A. Almeida) – Moutinho, Meireles, Veloso (46. R. Costa) – Nani, H. Almeida (28. Éder), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Mustafi, Schweinsteiger, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski, Klose

Hosté: Eduardo, Beto, Costa, Neto, Almeida, Amorim, Éder, Rafa, Postiga, Vieirinha, Varela, William

Karty

Hosté: João Pereira, Pepe (č)

Rozhodčí

Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (všichni SRB)

Stadion

Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador, Bahia

Návštěva

51 081 diváků

Německo tak stylově oslavilo rekordní stý duel na světových šampionátech. Svěřenci Joachima Löwa porazili svého soupeře počtvrté za sebou a pokaždé na velkých turnajích.

Ronalda před startem turnaje trápilo bolavé koleno, kvůli němuž ve čtvrtek nedokončil trénink. Držitel Zlatého míče za rok 2013 se však stihl dát dohromady a nechyběl v základní sestavě.

Po sedmi minutách hry chybující portugalský gólman Patricio nabídl soupeři gól, když rozehrál přímo na Khediru, ale ten těsně minul odkrytou branku. Německo se ale už ve 12. minutě mohlo radovat. Pereira v šestnáctce stáhl pronikajícího Götzeho a nařízenou penaltu jistě proměnil Müller.

Vyrovnání měl na kopačce Nani, jehož tvrdá rána proletěla těsně nad břevnem. Naopak ve 32. minutě přidali hráči v bílých dresech druhý zásah. Po Kroosově rohu skóroval razantní hlavičkou stoper Hummels.

Situace Portugalska se stala kritickou v 37. minutě, když byl po zkratu vyloučen Pepe. Obránce Realu Madrid nejprve při souboji sáhl do obličeje Müllerovi, a když autor první trefy ležel na zemi, ještě ho Pepe udeřil hlavou. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova dostalo na čtvrtém MS v řadě červenou kartu.

Müller se pomstil ještě v nastavení první půle. Bruno Alves mu nechtěně přikopl míč, záložník Bayernu se v pokutovém území rychle zorientoval a podruhé propálil Patricia.

Také druhý poločas začali Němci velkou šancí, ale Özilovu přízemní střelu zlikvidoval Patricio. Tempo hry se pak v následujících minutách hodně snížilo.

V 78. minutě se Müller dočkal hattricku. K němu mu výrazně pomohl portugalský gólman, jenž Schürrleho pokus vyrazil jen před německého hrdinu. Pro čtyřiadvacetiletého fotbalistu to byl už osmý gól v sedmém zápase na MS.

Až v nastaveném čase o sobě dal poprvé vážněji vědět Ronaldo, jehož dělovku z přímého kopu však vyrazil brankář Neuer. Po pátečním debaklu Španělska 1:5 s Nizozemskem tak v Salvadoru selhal i další celek z Pyrenejského poloostrova.

Branky: 12. z pen., 45.+1 a 78. Müller, 32. Hummels. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurděvič (všichni Srb.). ŽK: Pereira. ČK: 37. Pepe (oba Portugalsko). Diváci: 51.081.

Německo: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels (73. Mustafi), Höwedes - Khedira, Lahm - Özil (62. Schürrle), Kroos, Müller (82. Podolski) - Götze. Trenér: Löw.

Portugalsko: Patricio - Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao (65. A. Almeida) - Meireles, Veloso (46. R. Costa), Moutinho - Nani, H. Almeida (28. Éder), Ronaldo. Trenér: Bento.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 7:2 7
2. USA 4 1 2 1 6:6 5
3. Portugalsko 4 1 2 1 6:9 5
4. Ghana 3 0 1 2 4:6 1

Cristiano Ronaldo stíhaný obráncem Merstesackerem.
Cristiano Ronaldo stíhaný obráncem Merstesackerem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud