Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič náklaďáku, který zavinil smrt trenéra Hlinky (†54): Přišel o vše!

Autor: pv, ps

Život se s ním nemazlí! Řidič František Veleta (39), který před deseti lety zavinil smrtelnou nehodu Ivana Hlinky (†54), zažívá další pád na dno. Zadlužil se a musel vyhlásit osobní bankrot. Soud ho připravil i o veškerý majetek!

Za rok mu bude čtyřicet let, ale vypadá daleko starší. Obličej samá vráska, vypadá na šedesát. Není se co divit. Veleta si během deseti let od nehody, která mu otočila život naruby, nasekal milionový dluh. A to není zdaleka vše, také se rozvedl s matkou svých dvou dcer Kristýny a Michaely.

„S prominutím nemám zájem,“ odepsal Veleta, když se ho Blesk snažil kontaktovat, aby se ke své životní situaci vyjádřil. Přesto ve veřejně přístupném dokumentu v žádosti na oddlužení prozradil, jak se dostal do svízelného stavu. Dvanácti věřitelům dluží celkem 981 062 korun.

Majetek v dražbě

„Do problémů jsem se dostal z důvodu dědictví. Zdědil jsem dluhy a k tomu jsem měl ještě závazky, které jsem byl předtím schopen splácet,“ tvrdí řidič, který pracuje pro Karlovarské minerální vody a přivydělává si u České pošty.

Přesto jeho příjmy nestačí na to, aby vše poplatil a soud ho proto letos v létě musel oddlužit. Zároveň ho ale připravil o všechen majetek. Exekutoři mu dokonce sebrali i postel! Všechno jeho vlastnictví půjde do veřejných dražeb.

O co přišel kvůli dluhům

* čtvrtinu podílu v rodinném domě a na parcele 1,3 mil. Kč

* auto Škoda Felicia 20 000 Kč

* pračka 2000 Kč

* chladnička 1500Kč

* televize 3000 Kč

* mobil  3000 Kč

* válenda 500 Kč

* komoda 1000 Kč

* pračka 2000Kč

Celkem 1 333 000 Kč

Pozn.: Jde jen o ocenění. Vydražená suma věcí může být daleko nižší.