Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tenhle "blázen" sestřelil Jágra. V New Jersey chystají pomstu!

Autor: ps

Spáchal hokejový zločin proti miláčkovi českého národa! Kanadský provokatér a zlý muž Pittsburghu Penguins Robert Bortuzzo (25) poslal v nočním zápase Jaromíra Jágra (42) k ledu. Legendu vyřadil ze hry a v New Jersey už chystají pomstu. Co je Bortuzzo, který se obléká jako zajíček z Playboye, zač?

Hit téměř dvoumetrového muže unikl sudím, a co možná ještě hůř, také vykonavateli pořádku Devils – útočníkovi Jordinu Tootoovi. Ten zrovna byl na ledě, když si provokatér Penguins nenápadně počíhal na Jágra a drsně ho sestřelil, ale k pěstnímu souboji nedošlo.

„Mrzí mě, že jsem to neviděl. Okamžitě bych si pro něj šel,“ mrzelo srdcaře Jersey, který už ale chystá odplatu. „Sezona je dlouhá a já rozhodně nezapomenu, jaké číslo nosí,“ podotkl Tootoo, jenž Bortuzza několikrát v dalším průběhu zápasu k bitce vyzíval. Pittsburský „posera“ to ovšem nepřijal.

Takhle si Bortuzzo vyšlápl na Jágra

Je to až zarážející, když tenhle kanadský dobrodruh vlastně nemá nic jiného na práci, než dostávat se pod kůži hvězdám a pak se poprat. Jeho statistiky v NHL jsou úsměvné – v 75 utkáních dal jen 2 góly (první paradoxně do sítě New Jersey). V klubu si ho cení natolik, že mu dali druhý nejnižší plat ze všech hráčů (13,2 milionu korun), což o lecčem vypovídá.

Robertův zákrok na miláčka českého publika přezkoumá disciplinární komice, která podobné přestupy většinou trestá »stopkou« na několik zápasů. Dokonce až 75% hokejových fanoušků na zámořských webech doufá, že Bortuzzo ponese následky.

Z ledu se chvíli zvedal.
Z ledu se chvíli zvedal.