Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie plzeňského fotbalisty Čišovského: Nemoc horší než rakovina

Autor: Petr Němec, Václav Baumann

Tento svět je krutý, nevýslovně krutý. Plzeňský stoper Marián Čišovský (35) trpí chorobou, na kterou se dosud medicíně nepodařilo najít lék.

Tajemství dlouhodobé absence znamenitého fotbalisty v kádru Viktorie je skličující. Zarmucuje obavami o jeho život. Západočeši zahájili o víkendu přípravu na druhou půlku sezony. Dorazili všichni hráči až na Mariána.

„Je ve stavu nemocných. Nejsem lékař, ale předpovědi o jeho zapojení do jara jsou negativní,“ pověděl trenér Miroslav Koubek. Za jeho vyjádřením se bohužel skrývá bolest a bezmoc, o nichž hovořit nemohl.

Bože, není lék?

„Nikdo nechce nemoc konkretizovat. Všichni mluví jen o tom, že je horší než rakovina. Nevyléčitelná,“ prozradil Blesku plzeňský zdroj.

„Mariánova rodina i vedení klubu se ho snaží zapojit do mezinárodních programů léčby, ale zatím neexistují protilátky,“ dodává informovaný muž.

Elegantní zadák nastoupil naposledy 29. března 2014, kdy odehrál 73 minut proti Liberci. Pak absolvoval operaci kolene. Jenže ta je proti chorobě, která ho postihla, jen lapálie.