iSport.cz
4. ledna 2015 • 04:57

Českou ligu by Neuer v poli odehrál úplně v klidu, tvrdí Morávek

Autor: iSport.cz, Pavel Hartman
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německému brankáři Manuelu Neuerovi se klaní celý svět. A nejen proto, jak umí chytat, experti žasnou nad tím, jak dokáže míč ovládat nohou. Jako by to ani nebyl gólman. „Troufnu si tvrdit, že českou ligu by v poli odehrál úplně v klidu,“ složil poklonu brankáři Bayernu Mnichov český fotbalista Jan Morávek, který Neuera poznal při společném působení v Schalke 04.



Neuer je známý tím, že nevynechá jedinou příležitost, aby si zahrál v poli. Na gólmana prší chvála hlavně od té doby, co září v triku Bayernu a plní roli falešného libera. Jenže on už takhle s balonem kouzlí léta. „Na tréninku střídal posty. Hrál pravého beka, levého záložníka i na hrotu. Nic pro něj nebyl problém,“ vzpomíná na společné působení v Gelsenkirchenu český hráč.

VIDEO: Podívejte se, jak kouzlí Manuel Neuer

„Když jsme hráli na malé branky, stavěl se pravidelně hodně dopředu a dával dost gólů. Užíval si to, chtěl být středem pozornosti. Denně jsme tehdy viděli, co teď vidí celá planeta, jak vybíhá na půlku, jak kličkuje ve vápně, jak skluzem likviduje přihrávky za obranu, jak skvěle čte hru,“ chrlí přednosti brankáře mistrů světa Morávek.

Myslí si, že přechodem do Bayernu Neuerovi ještě narostlo sebevědomí. „Tvrdě pracuje na tom, aby se stal legendou,“ má jasno hráč Augsburgu. A vůbec nepochybuje o tom, že by se Neuer prosadil do světa velkého fotbalu i jako hráč v poli. "Českou ligu by v poli odehrál úplně v klidu," nastavuje zrcadlo Synot lize.

Přitom je prý Neuer nesmírně přátelský člověk, když byl Morávek v Schalke, stále mu prý gólman nabízel pomoc. „Ne každý by tohle udělal, moc jsem si toho vážil,“ přiznává český fotbalista.

Na tréninku pak Neuer tvrdě dřel a teď se dočkal odměny. „Ale stejně jsem nečekal, že se tak rychle stane nejlepším brankářem světa,“ překvapilo Morávka.

Mätthaus: Neuer je skvělý, ale Zlatý míč získá Ronaldo
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud