Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Úlet na Facebooku fanoušků Plzně. Muslima Mahmutoviče v ČR nechceme?!

Autor: iSport.cz

Bosenský útočník Aidin Mahmutovič sice v přípravě dělá, co může, aby přesvědčil Viktorii, že udělala dobrý kauf, ale někteří fanoušci Západočechů se staví proti němu. Že střílí góly, to je jim fuk. Na sociální síti Facebook se pod nickem Fans FCVP 1911 objevil obrázek s podobiznou Mahmutoviče a siluetou mešity v červeném přeškrtnutém kruhu s nápisem Islám v ČR nechceme. Další fanoušci se na tvůrce zlobí.

Ještě se ani nezačalo hrát a Aidin Mahmutovič už má důvod přemýšlet, zda udělal přestupem do Plzně dobře. Na sociální síti Facebook se totiž objevila koláž, která naráží na jeho muslimský původ. Rodák z Bosny je vyobrazen spolu se symboly islámu – siluetou mešity.

Obrázek je navíc v červeném kruhu, který je v Česku symbolem zákazu. Vše doplňuje nápis: Islám v ČR nechceme. Výtvor byl zveřejněn u uživatele Fans FCVP 1911 a hned rozhádal fanoušky.

„Úsvit blbečků a konviček. No co, debilové se najdou u fans všech týmů,“ komentuje třeba atak Mahmutoviče osoba vystupující pod nickem Hans Nedvedyan. „Kterýho bezmozka tohle napadlo? A ještě pod nickem plzeňských fans? Tak si to tam dávej pod svým vlastním jménem,“ zlobí se Lukáš Joshua Přecechtěl.

Většina diskutujících tvůrci koláže nadává, někteří si z koláže dělají i legraci. „Aidin musí být islámista jako blázen, bomby nemá po kapsách, ale na kopačce, doufám,“ napsal Pavel Sazama.

Najdou se ale i zastánci názoru, který jde proti Mahmutovičovi. V době, kdy iSport odhalil aktivitu plzeňských fanoušků, měla stránka osm fanoušků. „Kolik z vás, co se tu rozčiluje, má odlikekovanou fc stránku IVČRN? Jestlipak si Mahmut s Viktorkou na soustředění vynucuje halal pokrmy. V Teplicích se totiž taky stravoval samostatně,“ napsal diskutující pod nickem Thefty Fox.

Petr Koryčan pak vše zhodnotil jedním slovem: „Povedený“ a přidal palec nahoru na znamení podpory.

Jarní část ligové soutěže tak sice ještě nezačala, ale v Plzni mají nejspíš už o čem přemýšlet. Tohle by totiž mohlo znamenat nečekanou komplikaci v týmu současného lídra.

Aidin Mahmutovič byl největší hvězdou Plzně v duelu s Norimberkem. Západočeši vyhráli 3:2 a Mahmutovič zaznamenal hattrick. Střelec měl ze svých gólů pořádnou radost.
Aidin Mahmutovič byl největší hvězdou Plzně v duelu s Norimberkem. Západočeši vyhráli 3:2 a Mahmutovič zaznamenal hattrick. Střelec měl ze svých gólů pořádnou radost.