Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muslimský mistr světa ve Valencii: Odmítal být v záběru s láhví piva

Autor: pta

Dělat reklamu sponzorovi, nebo dodržovat náboženské zásady? Obránce Valencie Shkodran Mustafi se rozhodl jasně. Když měla začít tisková konference, nechtěl německý reprezentant albánského původu sedět za stolem s láhví piva, protože jako muslim nechtěl propagovat pití alkoholu. Nakonec se však musel klubovým regulím podvolit.

Ačkoliv Mustafi nikdy v rodné zemi nehrál bundesligu, stihl třiadvacetiletý stoper už udělat slušnou kariéru. Půdobil v Evertonu, zahrál si italskou ligu za Sampdorii Janov, posílel se na německém zlatu z loňského mistrovství světa, po němž přestoupil právě do Valencie.

Nyní upoutal pozornost i mimo hřiště. Na sociálních sítích se objevilo video, jak se před začátkem tiskové konference snažil dát pryč z dosahu kamer láhev piva Estrella. Katalánský pivovar je přitom jedním z hlavních partnerů klubu. „To pivo tady nechci,“ řekl klubovému pracovníkovi. Ten ho však následně přesvědčil, aby pivo před sebou nechal stát.

Na internetu tato historka vzbudila mezi fanoušky dvojí reakce. Jedni se Mustafiho zastávali a argumentovali, že klub by ho neměl nutit dělat nic, co je v rozporu s jeho náboženským vyznáním. Další naopak upozorňovali, že jako dobře placený profesionál by měl podobná klubová nařízení respektovat.