Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srničkův bratr: Pavel (†47) narozeniny neslavil, ten den zemřel táta

Autor: nem

Fotbalový bůh to tak asi chtěl. Sparta hrála první duel osmifinále Evropské ligy s Laziem v den narozenin zesnulého kouče svých brankářů Pavla Srnička (†47). Na tribunu přišel zavzpomínat bratr Milan.

Na zápas s Římany (1:1) přijel z Bohumína bratr legendárního gólmana vicemistrů Evropy z roku 1996. Letenský klub se zachoval skvěle a Milana pozval.

Slavný fotbalista a bezvadný chlap »Srňa« skonal po zástavě srdce při běhu loni 29. prosince. Krutý osud mu už nedopřál osmačtyřicetiny a stejně bolestně si v minulosti zahrál s jejich datem 10. březen.

Milan, bratr zesnulého Pavla Srnička, přijal pozvání na zápas Sparty s Laziem.
Milan, bratr zesnulého Pavla Srnička, přijal pozvání na zápas Sparty s Laziem.

„Víte, my jsme už třináct let Pavlovy narozeniny neslavili. Ani jeho čtyřicítku. Právě desátého března nám totiž zemřel taťka. Pro nás to byl a je příliš smutný den na oslavu,“ pověděl včera Blesku Milan Srniček.

Urna je doma

Říká se, že čas je nejlepší ranhojič. Jak běží v Bohumíně při vzpomínce na Pavla? „Bráchův hrob bude připravený v květnu, urnu má mamka doma,“ řekl Milan. „Zrovna teď u nás byli na návštěvě dva Pavlovi kamarádi z Newcastlu a další přiletí příští měsíc. Přinesou kytičku a popovídají si. Oni na Pavla nikdy nezapomenou,“ dodal Milan Srniček. Stejně jako národ českých fandů.