11. března 2016 • 13:36

Z Realu Madrid do bitvy o přežití. Benítez převzal Newcastle

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně potvrzeno: Newcastle během jediného odpoledne ukončil spolupráci s koučem Stevem McClarenem. Spolu s ním propustil celý realizační tým. A najal španělského trenéra Rafaela Beníteze. Smlouvu podepsal na tři roky.



Rafa Benítez zahájil sezonu na lavičce Realu Madrid, jenže kvůli neuspokojivým výsledkům byl nahrazen klubovou legendou Zinedinem Zidanem. Nyní se z nejvyšších pater světového fotbalu vydává za záchranářskou misí do Newcastlu.

"Straky" jsou v tabulce Premier League na předposlední příčce s pouhými čtyřiadvaceti body, což stálo dosavadního kouče Stevea McClarena místo. Na lavičce Newcastlu zaznamenal pouze sedm výher z dvaatřiceti zápasů (22 %). Vedení klubu mu přitom umožnilo investovat do posil za dvě přestupová období 78 milionů liber (přes 2,7 miliardy korun).

"Rád bych Steveovi poděkoval za jeho služby. Nicméně si myslíme, že změna na trenérském postu je nutná pro to, abychom udrželi klub v Premier League," řekl sportovní ředitel Newcastlu Lee Charnley. Benítez podepsal tříletou smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud