Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Expřítelkyně o veslaři Plockovi (†22): Nevím, co se mu poslední měsíce dělo v hlavě

Autor: ps

Je to zhruba dva a půl měsíce, kdy definitivně vyhasla láska nadějného veslaře s přítelkyní Kristýnou. V pondělí pak přišla zdrcující zpráva, Michala Plocka (†22) našli v loděnici pražské Dukly mrtvého. Lékaři vyloučili cizí zavinění, co se tedy skutečně stalo?

Důvod, proč juniorský mistr světa zemřel, je stále nejasný. Lékaři, kteří ohledávali tělo, vyloučili, že by šlo o násilný čin. Ovšem vzpomínka jeho bývalé přítelkyně Kristýny nahrává ne příliš optimistickému scénáři…

Kristýnu náhlý Michalův odchod ze světa hodně zasáhl. „Byl to usměvavý kluk, který se i přes svoje problémy dokázal usmát. Nevím, co se mu dělo v hlavě posledních dva a půl měsíce,“ zamyslela se na svém facebookovém profilu, kde už nikdo nenajde jejich společné fotky. Před zhruba dvěma a půl měsíci je vymazala.

Michal s tehdy ještě přítelkyní Kristýnou na svatbě kamaráda.
Michal s tehdy ještě přítelkyní Kristýnou na svatbě kamaráda.

To nic nemění na tom, že spolu prošli kus života. Seznámili se při studiích na stavební průmyslovce. Věděli o sobě, ale nejdříve spolu jen kamarádili. Až po nějaké době se dali dohromady. Jezdili na vodu, tancovali na svatbě kamarádů... „Tyhle vzpomínky zůstanou navždy,“ napsala Kristýna a přidala pár fotek ze společného života s Michalem.

Měla ho ráda a v jednom má jasno! „Tenhle kluk si nezasloužil zemřít. Milovala jsem ho jako člověka i jako cílevědomého, hodného a citlivého sportovce. Hodně mě ta zpráva zasáhla. Upřímnou soustrast rodině. Ať mu pánbůh dá lehké nebe,“ naposledy se s ním rozloučila.