Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Můj anděl bude se mnou. Sestra mrtvého gólmana si pořídila dojemné tetování

Autor: ija

Brazilka Daniele Padilhová přišla při tragické letecké havárii o sourozence. Brankář Danilo Padilha (31) byl jedním ze 71 lidí, kteří zemřeli u kolumbijského Medellínu a spolu s ním dalších osmnáct hráčů brazilského fotbalového klubu Chapecoense. Nešťastná Daniele chce navždy nést památku na bratra na svém těle prostřednictvím vytetovaného obrázku.

Ta zpráva zasáhla celý fotbalový svět. Brazilský tým Chapecoense měl v Medellínu hrát finále Jihoamerického poháru, do Kolumbie ale nedoletěl. Letadlo havarovalo a devatenáct hráčů přišlo o život. Mezi nimi gólman Danilo Padilha (31), který sice nehodu letadla přežil, ale zemřel později v nemocnici.

Jeho sestra Daniele se rozhodla uctít bratrovu památku tím, že si na těle ponese tetování jako stálou vzpomínku na něho. Na záda si nechala vytetovat obrázek znázorňující bratra v gólmanském dresu s číslem jedna a jeho jménem. A se svatozáří nad hlavou. Bolestný obrázek nového tetování zveřejnila na svém facebookovém profilu s dojemným vzkazem: „Můj anděl bude vždycky se mnou, v mých vzpomínkách, modlitbách, myšlenkách. Navždy v mém srdci, zakreslen na mém těle. Můj bratr, nekonečná láska, dres číslo jedna.“

Tragédie mladého fotbalového týmu vyvolala obrovskou vlnu solidarity. Tým Atlético Nacional, který měl být jejich finálovým soupeřem, navrhl, že trofej za vítězství by měla patřit nešťastnému klubu, a Jihoamerická fotbalová konfederace to přijala.

Kolem 100 000 lidí se v pondělí shromáždilo v ulicích a kolem stadionu Chopecoense, kam byly převezeny rakve hráčů. Několik známých fotbalistů včetně Eidura Gudjohnsena, Juana Romana Riquelmeho a Ronaldinha nabídlo, že budou za zdecimovaný klub hrát, než se dá dohromady a znovu vybuduje mužstvo.