Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující detaily boje Kvitové s lupičem: Šlo jí o život, měla nůž pod krkem!

Autor: top, rys

Má pořezanou levou ruku a raketu do ní po úterní operaci hned tak nevezme. Jenže vše mohlo skončit hůř. Mnohem hůř! Tenistce Petře Kvitové (26) šlo při přepadení v jejím prostějovském bytě o holý život!

Dvojnásobná wimbledonská vítězka má za sebou nejhorší okamžiky svého bytí. Detaily ze úterního rána, které se Blesku podařilo získat, vypadají jako scéna z laciného hororu. Jenže všechno je to realita. Realita, která nahání husí kůži! Bere dech.

Je úterý, půl deváté. Petra Kvitová ve svém útulném příbytku v třípodlažním domě s podkrovím nedaleko centra Prostějova dojídá snídani. Chystá se na cestu do Brna. Potěšit děti na charitativní exhibici. Do odjezdu zbývá patnáct minut, když se ozve zvonek.

Jde otevřít. Ve dveřích stojí štíhlý, zhruba 180 cm vysoký muž. Oznamuje, že přichází provést odečet elektroměrů.

Petra, která většinu roku tráví na cestách a podobné věci nemá úplně zmáknuté, pouští nezvaného hosta dovnitř. Vzápětí se v předsíni odehrává drama, na které do smrti nezapomene.

Za těmito dveřmi lupič Kvitovou přepadnul.
Za těmito dveřmi lupič Kvitovou přepadnul.

Muž se mění v lupiče a útočí na slavnou hráčku nožem! „Došlo k potyčce, při níž útočník držel Kvitové nůž pod krkem, a hrozilo, že jí podřízne,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj.

V sebeobraně se Kvitová instinktivně pokusila chladnou ostrou ocel odstrčit svou levou rukou a přitom ji násilník vážně pořezal. Kdo ví, možná si tím zachránila život! „Lupič se pak spokojil s tím, že dostal deset tisíc korun a dal se na útěk,“ dodává zdroj.

Kvitová okamžitě vytočila číslo svého manažera Miroslava Černoška, který přivolal první pomoc a policii.

Silně krvácející tenistku následně odvezla záchranka do prostějovské nemocnice, kde jí byla poskytnuta bezprostřední lékařská péče. Byt si vzápětí vzali do práce kriminalisté, sejmuli otisky prstů a vyhlásili po pachateli pátrání.

Díky Kvitové pracují vyšetřovatelé s poměrně podrobným popisem útočníka. „Situaci nese neuvěřitelně statečně. Bezprostředně po útoku byla schopná věcně spolupracovat s policií i se mnou a vymýšlela vzkaz pro fanoušky,“ řekl Blesku mluvčí tenistky Karel Tejkal.

„Jsem otřesená, ale naštěstí naživu,“ vzkázala pak Kvitová na Twitteru. Zaplaťpánbůh!

V úterý večer absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci, která odhalila rozsah poranění. Schytaly to všechny prsty na levé ruce, Kvitová si od tenisu určitě tři měsíce odpočine. Detaily výsledků operace najdete ZDE »