Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Emotivní vzkaz Jágrovy Veroniky: Opouštíme Floridu, která nám dala jeden druhého

Autor: bk

Hokejová Florida se chystá na éru bez Jaromíra Jágra. Po 187 odehraných zápasech přišel v sobotu nečekaný konec. Utrum, vedení Panthers českému veteránovi nenabídlo novou smlouvu. Klub chce jít jinou cestou. K Jágrovu konci se vyjádřil i hvězdný spoluhráč Aleksander Barkov a především Jágrova přítelkyně Veronika Kopřivová. Ta to na instagramu udělala hodně emotivním způsobem.

"Florida nám dala jeden druhého, tam jsme se poznali. Nikdy nezapomenu, jak mě kamarádka přemlouvala, ať se jdeme podívat na hokej a že jdeme po zápase poděkovat za lístky. A že si udělá alespoň s Jaromírem fotku. Já držkovala, že nejdu, že mě to nezajímá, že na ni počkám venku, ale co bych to byla za kámošku. Tak jsem šla... A pak to vzniklo," napsala na svůj oficiální instagramový účet Kopřivová.

Blonďatá kráska pak ještě přidala osobní pohled na věc. "Upřímně jsem docela smutná, ale chápu, je to bussines. Na Floridu jsem si za dva roky zvykla, byl to můj domov a vždy se tam budu ráda vracet. Konec, ale nový začátek."

Přítelkyně Jaromíra Jágra a její emotivní příspěvek na InstagramuFoto Instagram

S pohledem na českou hokejovou legendu a autora 130 kanadských bodů za necelé tři sezony u Panthers (49 branek, 81 asistencí) přispěchal na stránkách floridského deníku Sun Sentinel i Jágrův parťák z lajny Aleksander Barkov.

"On není typickým pětačtyřicetiletým hráčem, jakého byste si mohli představovat. On je velkým hráčem. A stále také neuvěřitelným hráčem. Miluju způsob, jakým hraje. A strašně rád hraju právě s ním. Každý by samozřejmě uvítal, kdyby u nás pokračoval," přiblížil Barkov, co pro něho znamenala přítomnost druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL.

Jaromír Jágr si musel na Floridě žehlit průšvih. Tak pochválil Veronice zadeček...
Jaromír Jágr si musel na Floridě žehlit průšvih. Tak pochválil Veronice zadeček...

Svůj názor přidal i GM Floridy Dale Tallon, který Jágrovi nepředložil nabídku na prodloužení kontraktu. "Bylo poctou pracovat s legendou a mít ji takhle nablízku. Nemůžu mu dostatečně poděkovat za to, co udělal pro naše mladé hráče, pro mě osobně a vůbec pro celý klub. Je to něco neměřitelného. Je to ale celé jen o tom, že se chceme vydat jiným směrem. Rozhodnutí, které souvisí jen s hokejem a obchodem, ale zároveň vás bolí, " prohlásil pro stejný floridský deník Tallon.

Jágr si loni včetně bonusů vydělal přes pět a půl milionu dolarů. Nevynechal ani jeden z 82 zápasů základní části a byl díky 46 bodům za 16 branek a 30 asistencí čtvrtým nejproduktivnějším hráčem mužstva. Panteři však přes velké ambice zůstali za branami play off.

Hašek o Jágrovi v pořadu Overtime: Každý jsme jiný. On měl svá kasina, já se jich bál
Video se připravuje ...