Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řeší se německý talent. Je mu 12 let? Má starší přítelkyni a mladou matku

Autor: pta

Na hřišti vzbuzuje údiv, mimo něj pochybnosti. 12letý hráč Youssoufa Moukoko se stal tento týden výraznou postavou při vítězství německé reprezentace do 16 let, když vstřelil oba góly při vítězství 2:1 nad Rakouskem. Jenže současně se objevují i pochybnosti. „Je tomuhle zázračnému dítěti opravdu teprve 12 let?“ ptá se nejprodávanější německý deník Bild.

Vrstevníci nestíhají, ale ani ve starších kategoriích nemá konkurenci. V Dortmundu už dokázal Moukoko dát 13 gólů v pěti zápasech za tým Dortmundu do 17 let. Výš zatím nemůže, protože regule zakazují hráčům mladším 17 let start v bundeslize. A Moukoko bude mít teprve v listopadu 13. narozeniny.

Jeho urostlá postava však vyvolává pochybnosti. Není ve skutečnosti o hodně starší? Právě deník Bild přinesl Moukokův příběh. Také ostatní jeho blízcí mají hodně neobvyklý věk – posuďte sami. Jeho přítelkyni je 18 let a hraje za tým do 21 let v St. Pauli, v Hamburku se mladý pár dal dohromady. Výrazný věkový rozdíl je také mezi rodiči mladého fotbalisty. Otci je 66 let, matka je naopak výrazně mladší – dnes je jí 28 let.

Ačkoliv se Moukoko narodil v Kamerunu, jeho otec okamžitě získal rodný list na tamní německé ambasádě. O jeho případ se začal zajímat Německý fotbalový svaz. „Jenže klub nemá jakékoliv pochybnosti o pravosti dokumentů,“ vzkázali činovníci, proč nechystají žádné další šetření. Kariéra supertalentu tak může pokračovat dál.

Je mu 12 let, Youssoufa Moukoko už má o šest let starší přítelkyni
Je mu 12 let, Youssoufa Moukoko už má o šest let starší přítelkyni