11. září 2017 • 13:54

Bayern pomohl zničit podavač míčů. Zaplaťme mu z kasy, řekl Kadeřábek

Autor: šq, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina Hoffenheimu při vítězství 2:0 nad fotbalisty Bayernu Mnichov? Střelec obou gólů Mark Uth, ale ještě někdo další: podavač míčů. Teprve třináctiletý chlapec Umut z klubové mládežnické akademie měl výrazný podíl na první trefě proti úřadujícím mistrům ve šlágru 3. kola bundesligy. Navzdory tomu, že hráči Bayernu protestovali, že na hřišti se nacházely v kritickém momentu dva balony. Nečekaného hrdinu teď možná čeká mimořádná odměna.



Situace ve 27. minutě vypadala následovně: Mats Hummels, obránce Bayernu, dohrál ztracenou akci a z autu kopl balon zpátky na hřiště. Ze své poloviny hluboko na soupeřovu. Mladý podavač míčů ovšem bleskově podal nový balon hoffenheimskému Kramaričovi, ten vhodil aut a Mark Uth vzápětí vstřelil gól na 1:0. Vše se seběhlo bleskově, za necelé čtyři sekundy už byl míč v Neuerově síti.

„Sudí nám říkal, že když ten druhý balon ničemu nevadí, tak to není proti pravidlům. Jenže ten druhý balon přece vadil, vždyť jsme s ním dostali gól!“ divil se Hummels. To se ovšem plete. Pokud se přidržíme jeho (neexistující) terminologie, tak „první“ míč je ten, který byl uveden do hry v souladu s pravidly, tedy ten vhozený. Nikoli Hummelsem zpoza autu kopnutý zpět na hrací plochu. Branka byla uznána správně.

NEJ moment bundesligy: Podívejte se, jak podavač míčů přispěl ke gólu proti Bayernu
Video se připravuje ...

Chválu sklízel nejen střelec, ale také podavač míčů Umut. Toho vysloveně pochválil trenér Julian Nagelsman. „Podavači míčů mají instrukce, aby nechali hru plynout rychle na obě strany,“ řekl.

Pro třináctiletého hocha Umuta to byla teprve první zkušenost v bundeslize. „Přiběhl za mnou Andrej Kramarič, který si řekl o míč, tak jsem mu ho hned dal. Je to skvělý pomoct takhle pomoci týmu,“ řekl deníku Bild.

Podavač míčů se nejspíš dočká i odměny, kterou mu přislíbil už kouč Naglsman. „Taky bych mu něco koupil z týmové kasy, když nám takhle pomohl. To je dobrý nápad,“ řekl pro deník Sport obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek .

Kadeřábek: Nastoupit proti Bayernu a zvítězit, to je něco speciálního
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Hoffenheim - Bayern 2:0. Hosté zaskočili favorita s Kadeřábkem v sestavě
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud