Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

FIFA spláchla peníze do kanálu: Nechala natočit největší propadák všech dob!

Autor: mmr

Tak tenhle výlet za kulturou se lidem ve FIFA nepovedl. Mezinárodní fotbalová federace zaplatila pořádný balík peněz za film plný hvězdných herců o své historii. A výsledek? Z díla zvaného United Passions je nejméně výdělečný film v historii!

FIFA dotovala 110 minut dlouhý film z 90 procent a dala za něj 27 milionů dolarů, poměrně vysokou částku. To je mimochodem třináctkrát více, než z její kasy padlo na světový šampionát žen.

Hlavní role nehrála žádná neznámá jména, nejdéle sloužícího prezidenta Julese Rimeta si zahrála francouzská legenda Gérard Depardieu , Joaa Havelange si střihla hvězda Jurského parku Sam Neil a role kontroverzního Seppa Blattera se zhostil oblíbenec Quentina Tarantina  Tim Roth.

Jenže ani to nestačilo. Jak nedávno potvrdil Hollywood Reporter, snímek United Passions vydělal za první víkend ve Spojených státech ostudných 918 dolarů a nakonec se stal nejméně výdělečným filmem v historii americké kinematografie. Celkové celosvětové ztráty se vyšplhaly na 26,8 milionů dolarů, film navíc vyšel ve stejnou chvíli, kdy vyšel na povrch korupční skandál FIFA.

Jeden z největších mimofotbalových projektů FIFA se tak stal jedním z největších propadáků, s průměrným hodnocením 2,1 z 10 bodů mu patří v žebříčku nejhorších filmů v databázi IMDb 52. místo. 

Sepp Blatter (vlevo) a sekretář Jerome Valcke v době, kdy ovládali světový fotbal
Sepp Blatter (vlevo) a sekretář Jerome Valcke v době, kdy ovládali světový fotbal