Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konečně dobré zprávy? Schumacher komunikuje a vypadá spokojeně, říká přítel

Autor: hoz

Už více než čtyři roky od fatální nehody na lyžích je okolo legendárního pilota F1 Michaela Schumachera (48) a jeho zdravotního stavu tíživé ticho. Teď se to ale změnilo!

Nastal obrat k lepšímu? Snad ano. Naznačují to informace, které přinesl německý magazín Bunte. Pro něj promluvil rodinný přítel Schumacherových . Po sérii negativních zpráv se snad začíná blýskat na lepší časy!

Podle magazínu vypadá legenda uvolněně a spokojeně. Má dobré i špatné dny. Navíc prý »vysílá signály ze svého vzdáleného světa«.

Ideální pár. Michael Schumacher s manželkou Corinnou. Ta mu teď dává naději na život
Ideální pár. Michael Schumacher s manželkou Corinnou. Ta mu teď dává naději na život

Kdo jim rozumí? Možná manželka Corinna (48), která se od horského neštěstí o manžela stará společně s lékaři v jejich sídle na břehu Ženevského jezera...

Po dlouhém čase to vypadá na pozitivní novinky, které dávají naději, že by se sedminásobný světový šampion mohl zotavit po katastrofickém poranění mozku.

Dobrá fyzická kondice jezdce před nehodou je prý dalším velkým plusem. „I proto Corinna a děti stále věří v lékařský zázrak,“ řekl dále pro magazín důvěrný přítel.

Jak šel čas

29. prosince 2013
Při lyžování v Alpách vyjíždí mimo sjezdovku a po pádu naráží hlavou na kámen. Helma mu zachránila život, nicméně poranění mozku je fatální. Po leteckém převozu do nemocnice v Grenoblu absolvuje dvě operace. Je udržován v umělém spánku.

Červen 2014
Schumacher je probuzen s umělého spánku. Absolvuje přesun do specializované kliniky ve švýcarském Lausanne.

Září 2014
Pilot je propuštěn do domácího léčení a údajně rehabilituje podle daného lékařského plánu.

Prosinec 2015
Do médií se dostávají informace, že Schumacher může opět chodit. Rodina tyto zprávy vyvrací, podrobnější sdělení však dávat nechce.

Prosinec 2016
Rodina informace o zdravotním stavu Schumachera do médií nepouští. Kusé zprávy hovoří o tom, že se legenda již do normálního života nezapojí.

Listopad 2017
V německém magazínu Bunte se objevují informace, že Schumacher vysílá signály ze svého světa. Opět se tak probouzejí spekulace, že by mohlo dojít k jeho uzdravení.