Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Biatlonistka Koukalová se těžce vyrovnává s neúčastí na ZOH: Dojemný vzkaz!

Autor: kre

Denně jí v hlavě šrotovalo: Jak se do olympiády dostat do formy?! Zkoušela všechno. Marně! Kvůli problémům s lýtky biatlonistka Gabriela Koukalová (28) do Koreje neodletí. Co vzkázala fanouškům? A jaká je její budoucnost?

Olympijské hry. Pro většinu sportovců Mount Everest. Vrchol, ke kterému vše směřují. Stejně tak tomu bylo pro Koukalovou . A jelikož poslední roky svému sportu dominuje, musí být pro ni neúčast v Pchjongčchangu o to bolestivější.

„Během přípravného období jsem se snažila několikrát vrátit do plného tréninku. Do poslední chvíle jsem doufala, že se vše zlepší, ale to se nepovedlo,“ smutní česká hvězda, která před čtyřmi roky v Soči vybojovala dvě stříbra.

Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.
Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.

Někteří lidé možná namítají, že mohla být v Koreji i v tomhle stavu platná aspoň ve štafetách. To však Gábina odmítá. „Nejsem takový optimista, abych čekala, že bez rozzávodění se a bez toho, aniž bych si vyzkoušela rychlé tréninky, by se dalo z fleku závodit,“ vysvětluje loňská mistryně světa ve sprintu, která v letošní sezoně nenastoupila k žádnému závodu.

Co bude dál? Dokáže se ještě uzdravit a vrátit? Nebo bude chtít založit rodinu? „V první řadě se budu snažit uzdravit a pak doufám, že není všem dnům konec. Třeba budu moct na přetrženou navázat nit a ukážu se v dalších sezonách,“ oznámila na sociálních sítích.

Koukalová o roku 2017: Průběžně jsem se zocelovala. Ale baví mě to
Video se připravuje ...