Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Konec po 30 letech! Televizní legenda Vichnar odkomentoval poslední olympiádu

Autor: sjs

Už žádné další olympijské hry. Jedna z ikon sportovní redakce České televize Petr Vichnar se rozhodl, že už nebude komentovat další olympiádu. S Hrami se rozloučil komentářem premiérového závodu družstev v Pchjongčchangu. Na vysílání Československé a následně České televize ze zimní olympiády se Vichnar podílel devětkrát, poprvé už v Calgary 1988.

Čtyřiašedesátiletý matador letos komentoval i závod žen v super-G, který přes všechna očekávání ovládla Ester Ledecká.

Na výkon Vichnara a jeho spolukomenátorky, bývalé lyžařky Lucie Pešánové-Hrstkové se následně zvedla vlna kritiky, protože podle některých diváků často upozorňovali na chyby české olympioničky na trati při její zlaté jízdě.

Na tiskové konferenci po zlatém závodu si Ester Ledecká nesundala brýle
Na tiskové konferenci po zlatém závodu si Ester Ledecká nesundala brýle

„Byli jsme hodně překvapení. Na takový výkon jsme nebyli připraveni. Svou roli hrála i únava. Měli jsme za sebou pět prokomentovaných nocí. Tohle všechno dohromady způsobilo, že jsme asi nezareagovali tak rychle, jak si diváci představovali,“ řekl Vichnar pro pořad Newsroom.

Na Kavčích Horách legendární „sporťák“ ale nekončí. Stále bude moderovat Branky, body, vteřiny a zprostředkovávat zážitky ze sjezdového lyžování a házené.