Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Ester Ledecká má obří dilema a musí si vybrat! Prachy, nebo zábava?

Autor: vba

Další triumf! Dvojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká (22) opanovala o víkendu na snowboardu i Světový pohár v paralelním obřím slalomu. A teď má před sebou velké dilema!

Křišťálový glóbus zajistilo  Ledecké i druhé místo v tureckém Kayseri. Ester si tak triumf v celkovém pořadí Svěťáku zajistila s velkým přehledem – poslední akci ve švýcarském Scuolu může s klidem vynechat. A zřejmě i vynechá...

Pro Ledeckou by sice byla hračka uspět i v zemi helvétského kříže, ovšem zábava s největší pravděpodobností půjde stranou. Závody na prkně totiž příští víkend kolidují s těmi na »dvou prkýnkách« v německém Offerschwangu. A alpské lyžování by mělo dostat přednost.

Nejen kvůli tomu, že Ester má po senzačním zlatu v super-G soupeřkám co dokazovat, ale také z mnohem pragmatičtějších důvodů. Na lyžích se točí úplně jiný balík peněz – oproti snowboardu je zhruba čtyřikrát větší (viz tabulka)!

Ledecká si navíc na lyžích vyjela účast ve finále Světového poháru, které za dva týdny hostí švédské Åre. A příprava na tenhle superpodnik, kde by mohla zase slavnějším soupeřkám vytřít zrak, je pro ni prioritou.

„To jsem ani nečekala, že se tam probojuji. Vždyť jsem letos jela jen tři ze sedmi závodů,“ culila se Ester, když se dozvěděla, že patří mezi 25 vyvolených lyžařek.

Jaké jsou odměny v jednotlivých odvětvích?

LYŽOVÁNÍ 

1. místo 990 000 Kč
2. místo 440 000 Kč
3. místo 220 000 Kč
…10. místo 40 000 Kč

SNOWBOARD

1. místo        250 000 Kč
2. místo        130 000 Kč
3. místo        70 000 Kč
...10.  místo  8230 Kč

Pozn.: Výjimečně jsou na některých akcích vyšší odměny.

Čekala jsem, že se tady budou u orloje potloukat turisté a já je pozdravím, vtipkovala překvapená Ledecká
Video se připravuje ...