Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co dělají poslední borci, kteří hráli za Česko na MS: pět hráčů, trenéři i skaut

Autor: om

Po prvoligových hřištích běhá posledních pět českých fotbalistů, kteří si kdy zahráli na mistrovství světa. Poté, co tento týden profesionální kariéru ukončil David Rozehnal (37), zůstali tři v české první lize, jeden v anglické a jeden ve francouzské.

V červnu to bude už dvanáct let od chvíle, kdy Češi pod vedením kouče Brücknera naposledy měli možnost zahrát si aspoň v základní skupině MS. V Německu se tehdy dál nedostali, byť začali výhrou 3:0 nad USA. Následovaly porážky (obě 0:2) s Ghanou, pozdějšími mistry světa Italy a cesta domů. Z aktivních hráčů to pamatují jen Baroš , Čech , Jiránek , Plašil a Polák.

Jako poslední ukončil kariéru stoper David Rozehnal, který ještě na podzim hrál za Ostende nejvyšší soutěž v Belgii. Jako důvod uvedl rodinné problémy, kvůli kterým se přesunul zpátky do Olomouce – podle zpráv z jeho okolí jde o nemoc někoho z jeho nejbližších. S manželkou Petrou mají syna a dceru.

Většina z hráčů, kteří už dříve skončili, zůstala u fotbalu. Nejdál to dotáhli Pavel Nedvěd , viceprezident Juventusu, a Zdeněk Grygera, manažer Zlína a do budoucna obecně akceptovatelný kandidát na předsedu FAČR.

VELKÁ GALERIE | Prohlédněte si, co dnes dělají členové posledního českého týmu na MS ve fotbale 

Jaromír Blažek (45) pracuje pro futsalovou Spartu a trénoval brankáře v Boleslavi.
Jaromír Blažek (45) pracuje pro futsalovou Spartu a trénoval brankáře v Boleslavi.