Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rosický a jeho hudební vkus: metal, Cash, Mozart. Co mu vadilo v Arsenalu?

Autor: sjs

Je to velký milovník hudby. Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický pro internetový pořad o muzice prozradil, jaké má nejraději kapely a jak velký problém měl během kariéry najít spoluhráče se stejným hudebním vkusem.

Tomáš Rosický je odchovaný punkovou kapelou Visací zámek a skupinou Tři sestry, se kterou si i třikrát zahrál na pódiu během koncertu. Slabost má někdejší záložník Dortmundu či Arsenalu i pro metalovou hudbu.

Jen najít v týmu někoho, kdo má stejný vkus. To byl pro Rosického problém... „V kabině jsem byl vždycky ve velké minoritě. V Arsenalu se pouštělo spíš rhythm and blues a písničky z rádia. Mně to nevadí. Mám široké spektrum a mám rád i písničkáře, jako byl Johnny Cash,“ řekl Rosický v rozhovoru pro Metal Shop TV.

Dokonce i prozradil, co mu v šatně Arsenalu vadilo. „Co mi bylo lehce proti srsti, tak když francoužští kluci pouštěli takový agresivní zpívající rap. To mi moc nešlo…“ pousmál se jeden z nejlepších českých fotbalistů.

„Strašně málo jsem v týmech, kde jsem hrál, našel někoho, kdo má stejný hudební vkus,“ povzdechl si Rosický divákům vyzradil, jak se uklidňoval před zápasy. Malý Mozart, jak zněla jeho přezdívka, si hrál třeba i Mozarta. „Pouštěl jsem si vyloženě klasickou muziku, protože mě to uklidňovalo.“

Loni v prosinci ukončil Tomáš Rosický kariéru a po velkém fotbalu se mu stýská. „Dělám teď fotbal z druhé strany ve sportovním úseku Sparty. Je to spousta věcí, co se musím naučit. Uvidím, kam mě ta cesta dál zavede. V kopačkách to bylo lepší, to je jasné.“

Rosický o Arsenalu: Naznačovali mi tam, že bych mohl být dobrý trenér
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video