Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Trenér slovenské reprezentace: záhadné zmizení před finále proti Česku!

Autor: pv

Slehla se po něm zem. Trenér slovenské fotbalové reprezentace do 18 let Milan Malatinský (48) je nahlášen jako pohřešovaná osoba a pátrá po něm policie. Nezvěstný je od čtvrtečního večera, kdy se odpojil od týmu pouhý den před finálovým zápasem Slovakia Cupu proti českému týmu.

S mladými reprezentanty byl hlavní kouč Milan Malatinský minulý týden v Senci, kde se odehrál turnaj Slovakia Cup. U vítězného finále svého týmu nad Českem (1:0) už ale chyběl. Ve čtvrtek večer tajně zmizel a od té doby se neobjevil. Od soboty po něm dokonce pátrá na žádost manželky Taťány policie a prosí ho, aby se jí ozval.

„Nic podobného jsem s ním ještě nezažila. Je to pro mě a naši rodinu obrovský šok. Neumím se z toho vzpamatovat. Doufám, že bude v pořádku,“ řekla slovenským novinářům z deníku Nový Čas manželka Taťána.

Bezradní jsou zatím i vyšetřovatelé. „Policie pátrá po nezvěstném muži. Během pátrací akce policisté spolu s členy místního mysliveckého sdružení prohledali háje v okolí obce Brestovany. Nezvěstného se zatím nepodařilo najít. Pátráním po něm nadále trvá,“ uvedla policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Údajným důvodem trenérova zmizení je neshoda s vedením Slovenského fotbalového svazu, které mu prý mělo právě ve čtvrtek oznámit, že mu neprodlouží kontrakt, který měl Malatinský platný do konce května.

„Trenér Milan Malatinský porušil podmínky smlouvy se Slovenským fotbalovým svazem, a proto nevedl reprezentaci do 18 let ve finále Slovakia Cupu. Smlouva trenérovi Malatinskému končí 31. května a o jejím prodlouženi či neprodloužení rozhodne Výkonný výbor na svém nejbližším zasedání,“ stojí v prohlášení Slovenského fotbalového svazu.

Z Malatinského zmizení je zaskočený jeho dobrý přítel a bývalý spoluhráč z Trnavy Igor Bališ. „Jsme šokovaný. Nějaká smlouva přeci nemůže být důvod k takovému kroku. Vždyť má manželku i děti z prvního manželství. Je pravda, že životosprávu neměl nejlepší. Nemyslím si, že by udělal nějakou hloupost. Možná je jen někde zalezlý,“ tvrdil Bališ Novému Času.