Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Biatlonista roku bez Koukalové: Víme, jak to bylo s jejím (ne)pozváním!

Autor: ps

Ve své knize se Gabriela Koukalová (28) nepárala s nikým. Ani s parťáky z biatlonu, kteří v pondělí přebírali ceny na galavečeru Biatlonista roku. Tam ale ona chyběla. Tvrdí, že nebyla pozvána, ovšem svaz se ohradil: „Pozvánku dostala písemně!“

Poslední dva roky vládla biatlonu, ze slavnostních akcí si zaslouženě odnášela vítězné trofeje. Atmosféra mezi Gábinou a členy národního týmu vypadala bez problémů. Jenže podle biografie Jiná, nad kterou mnozí kroutí hlavou ještě teď, to až tak růžové nebylo.

Koukalová uplynulou sezonu kvůli bolestem lýtek nezávodila. Během napjatého období nejistoty před olympiádou vztahy ochladly a zcela se vyhrotily před měsícem, když její zpověď zaplavila knihkupectví, což vyústilo v nečekané rozhodnutí. Gabriela na Biatlonistu roku 2018 nepřišla!

Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.
Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.

„Naprosto chápu, že mě letos nepozvali. Nezávodila jsem, ani jsem oficiálně a definitivně neukončila kariéru. Vydala jsem knihu, která vzbudila mnoho emocí. Jejich rozhodnutí plně respektuji,“ uvedla vítězka »svěťáku« a mistryně světa v prohlášení pro média.

Z jejích slov jsou ale na svazu zaskočeni. A mají důvod! Pozvánku totiž dostala 9. května písemnou formou – přesněji mailem. „Byla zvaná stejně jako všichni reprezentanti,“ zní oficiální vyjádření českých zástupců biatlonu.

Šéf svazu Jiří Hamza v pondělí na pódiu otevřeně řekl: „Jsme v období po Gábině.“ Nic nenaznačuje tomu, že by to v budoucnu mělo být jinak...

 Co se odehrálo v zákulisí?!

„Gábině vždycky volali, zda na galavečer dorazí. Tentokrát jí přišel pouze mail, který skoro nikdy nepoužívá. Pár dní před akcí Koukalové volali z produkce, aby nazkoušeli skeče na pódiu. Jenže biatlonistka řekla, že nebyla pozvána, takže odmítla a musel se předělávat scénář celého pořadu,“ odhalil zákulisní informace zdroj Blesku, který si nepřál být jmenován.

Koukalová: Chápu, že lidi rádi vidí někoho vítězit a usmívat se, ale je to pouze skořápka
Video se připravuje ...