Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Špotáková má druhého syna! Darek chtěl počkat na Gotta, směje se maminka

Autor: ČTK, iSport.cz

Zažívá další ohromné štěstí! Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková je od soboty dvojnásobnou matkou. Olympijská vítězka a mistryně světa přivedla v hořovické porodnici na svět druhého syna. S přítelem Lukášem Novotným, s kterým už mají pětiletého Janka, mu dali jméno Darek.

"Syn je zdravý a všichni jsme v pořádku," vzkázala sedmatřicetiletá Špotáková prostřednictvím atletického svazu. "Termín jsem měla dvanáctého července, ale Darek si asi chtěl počkat na den narozenin Karla Gotta," doplnila.

Porod proběhl bez komplikací. "Velmi ráda bych poděkovala paní doktorce Věře Pavlů a paní porodní asistentce Vlastě Cajthamlové za jejich přístup a vedení mého porodu. Byla jsem maximálně spokojená a díky těmto dvěma dámám byl pro mě druhý porod velkým zážitkem s hladkým průběhem,“ pochvalovala si šťastná šampionka. 

Už v průběhu těhotenství avizovala, že se hodlá k atletice vrátit. Chce se připravit na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu. "K tréninku jako takovému se budu vracet na podzim," přiblížila dvojnásobná olympijská šampionka.

Česká oštěpařka Barbora Špotáková porodila druhého syna, pojmenovala ho Darek
Česká oštěpařka Barbora Špotáková porodila druhého syna, pojmenovala ho Darek

Špotáková: Oslavy po titulu? V sobotu pojedu na Tři sestry
Video se připravuje ...