Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šok na Tour! Nečekaný rozchod Slováka Sagana s manželkou

Autor: jab

Na probíhající Tour de France slovenský hvězdný cyklista Peter Sagan září, vyhrál dvě etapy a útočí na zelený trikot pro nejlepšího spurtera. V osobním životě ale prochází těžkým obdobím, v noci ze středy na čtvrtek sdělil světu prostřednictvím svého oficiálního facebookového účtu, že se rozchází s manželkou Katarínou.

Sagan se s Katarínou (30) oženil na podzim v roce 2015. O dva roky později společně přivedli na svět syna Marlona.

"Po dlouhé debatě jsme se s Kate rozhodli, že bude nejlepší, když se jako pár rozejdeme. Myslíme si, že bychom měli dál pokračovat naše životy jako přátelé a oba máme za to, že je to dobré rozhodnutí," napsal 28letý jezdec týmu Bora-hansgrohe a pokračoval.

"Zamilovali jsme se, prošli fantastickou společnou cestou a byli jsme požehnáni krásným synem Marlonem. Kate byla důležitou součástí mého života, podporovala mě celé ty roky v profesionální kariéře a byla skvělou matkou. Nechováme k sobě nyní žádnou zášť, jen půjdeme každý svou cestou, a budeme se dál respektovat.“

„Naším společným zájmem bude Marlon. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom mu poskytli maximální péči a abychom pro něj byli dál oddaní a milující rodiče. Dále už se k tomu nebudu vyjadřovat a rád bych všem předem poděkoval za respektování našeho soukromí," poprosil trojnásobný mistr světa Sagan v závěru svého obsáhlého sdělení na Facebooku.

Rodáka ze Žiliny a další závodníky čeká ve čtvrtek na Tour jedna z klíčových etap pro konečné pořadí. Peloton musí během 175 kilometrů překonat tři stoupání nejvyšší kategorie včetně toho závěrečného do slavného lyžařského střediska Alpe d'Huez.

Peter Sagan v noci ze středy na čtvrtek sdělil světu prostřednictvím svého oficiálního facebookového účtu, že se rozchází s manželkou Katarínou. Peter Sagan v noci ze středy na čtvrtek sdělil světu prostřednictvím svého oficiálního facebookového účtu, že se rozchází s manželkou Katarínou.Foto facebook.com/PeterSagan

Společná cesta hvězdného slovenského cyklisty Petera Sagana a manželky Kataríny je u konce.
Společná cesta hvězdného slovenského cyklisty Petera Sagana a manželky Kataríny je u konce.