Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bavendo na tréninku Slavie před výzvou v Kyjevě: Bago odnesla kamera a novinářka!

Autor: ps

Radovali se jako malí kluci a trenér Jindřich Trpišovský (42) s nimi. Slávisti si užívali předzápasový trénink na kyjevském stadionu, kde se letos hrálo finále Ligy mistrů a vrcholilo tu Euro 2012, v plné sestavě.

K bagu si stoupli do dvou kroužků na straně hřiště, kde stáli kameramani a fotografové. V tom divočejším s Afričany Delim a Ngadeuem, Sýkorou, Coufalem, Pokorným, Balutou, Zeleným a Valentou, lítal i Trpišovský. Jako zamlada – hráčskou kariéru přitom zabalil už ve čtrnácti letech kvůli problémům s koleny. V ukrajinském vedru udělal výjimku a zpronevěřil se heslu »zpocený trenér je špatný trenér«.

Stačila chvíle a zapraskal plast – míč z Deliho kopačky právě ustřelil kameře stojící na stativu světlo, odletělo až na tartanovou dráhu. Daň za to, že se akce točila extrémně zblízka.

Za moment dostala zásah místní tmavovlasá novinářka. „Jsi v pořádku?“ ptali se anglicky hráči Slavie a slečna kývla, že je o.k. Škoda s Teclem v druhém kroužku mezitím metali kotrmelce, ale většina objektivů zabírala Trpišovského, který byl hvězdou večera.

Na předzápasovém tréninku stačilo k oslavám deset přihrávek v řadě, kterými šikulové vyťukali »odsouzence« v bagu. Zbývalo už »jen« o čtyřiadvacet hodin později udělat odsouzence z hráčů Dynama…

Fotbalisté Slavie si zahráli bago i s trenérem Trpišovským.
Video se připravuje ...

Josef Hušbauer se vyčítavě dívá po rozhodčím v zápase proti Dynamu Kyjev
Josef Hušbauer se vyčítavě dívá po rozhodčím v zápase proti Dynamu Kyjev