Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Půl roku po obviněních od Koukalové: reakci vedení biatlonu vyvolal Koukal

Autor: pta

Ještě si nechává otevřená zadní vrátka, ale návrat k biatlonu u Gabriely Koukalové věří stále míň a míň fanoušků. Už je to téměř půl roku, co přiznala, že některé své největší úspěchy vybojovala ve chvíli, kdy trpěla bulimií, následně vyprala „špinavé prádlo“ ve své knize a uložila kariéru k ledu. Od jedné z hlavních osobností českého biatlonu nyní zaznělo prohlášení, které zpochybňuje verzi Koukalové, že by svaz přehlížel její problémy.

Impulsem k nejnovějšímu vyjádření byly výroky Petra Koukala . Bývalý badmintonista a manžel Koukalové naznačil, že vedení týmu problémy Koukalové přehlíželo. „Můj odhad je, že si řekli něco jako: 'krevní obraz blbej, ale holka jede a vyhrává, usmívá se' a mávli nad tím rukou,“ vyjádřil se v rozhovoru pro týdeník Květy.

Sportovní ředitel svazu a bývalý reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář se proti tomu důrazně ohradil a postavil se za své spolupracovníky. „Těmto lidem plně důvěřuji. Nikdy jsem nedostal signál, že by se něco závažného s Gábinou dělo. Pokud bychom o nějakém problému s příjmem potravy věděli, určitě bychom na to nějakou formou reagovali,“ řekl jasně ve vyjádření pro Deník.

Koukalová podle něj procházela řadou vyšetření, které žádné problémy nepotvrdily. „V jejím případě šlo o občasné dietetické chyby, určitě ne o dlouhodobou nemoc,“ připomněl Rybář, že Koukalová se občas sama přiznala před fanoušky, že snědla tabulku čokolády.

Dá se čekat, že biatlonové prostředí už nenechá v budoucnosti vyjádření Koukalové bez důrazné odezvy jako dosud. „Vím, jaký kus práce odvedla pro český biatlon. Ale vydání té knihy bylo pro řadu lidí nepochopitelné. Na základě toho svaz vyjádření připravil, ale rozhodl se ho zveřejnit, až opadnou emoce. Slíbili jsme to i sportovcům, terapeutům a lékařům. Všem, kterých se Gábina ve svých prohlášeních dotkla,“ slíbil Rybář.

Až opadnou emoce? Jak naznačuje poslední vývoj, to v případě padlé biatlonové hvězdy bude ještě chvíli trvat.

Gabriela Koukalová na křtu své knihy
Gabriela Koukalová na křtu své knihy