Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Koho si vzala nejlepší česká fotbalistka? Její žena měla potíže kvůli vztahu v týmu

Autor: pv

Klape jim to na hřišti i v životě. Nejlepší česká fotbalistka Lucie Voňková (26) si minulý víkend vzala o sedm let starší nizozemskou spoluhráčku z Bayernu Mnichov Claudii van den Heiligenbergovou (33), které se zkrátilo dlouhé příjmení, protože přijala jméno Voňková. Pojďme si šťastný pár představit.

Obě měly krásné bílé svatební šaty a byly dojaté k slzám. Nejlepší česká fotbalistka Lucie Voňková si řekla ANO s drobnou blondýnkou Claudií van den Heiligenbergovou. Po obřadu společně rozkrojily velký dort a nakonec nejkrásnější společný den zapily lahvovým pivem.

„Vzala jsem si tu nejlepší ženu na světě,“ rozplývala se na sociální síti nizozemská hráčka, která svou zem reprezentovala v 97 zápasech a hrála za tamní známé kluby Ajax či AZ Alkmaar. Svou životní lásku Voňkovou ale potkala až při společném angažmá v německém týmu USV Jena. Loni pak obě přestoupily do slavného Bayernu Mnichov.

„V Bayernu máme zázemí jako princezny. Proč říkám princezny? Máme úplně všechno, na co si vzpomeneme. Máme fyzioterapeuty, renomované doktory, k regeneraci máme různá elektra, bazény, sauny. Je jedno, jestli jste jako reprezentantka vyhrála mistrovství světa a několikrát Fotbalistku roku, všichni jsou v pohodě a nikdo se nad nikoho nepovyšuje,“ prozradila nedávno pro web ČT sport spokojená Voňková, která v mládežnických kategoriích hrála s kluky z FK Teplice a zahrála si například i proti nynějším reprezentantům Pavlovi Kadeřábkovi nebo Jiřímu Skalákovi .

Zatímco česká hráčka patří k největším oporám reprezentace, její novomanželka si v národním týmu prošla nepříjemnou zkušeností kvůli své sexuální orientaci. V prosinci 2009 byla vyřazena z týmu před zápasem s Běloruskem trenérkou Verou Pauwovou, protože její tehdejší vztah se spoluhráčkou Dyanne Bitovou měl rozptylovat ostatní nizozemské fotbalistky.

„Vztah Claudie a Dyanne nebyl v našem týmu problémem. Naopak, vždycky jsem říkala, že by to neměly tajit. Ale když se obě dostaly mimo reprezentační výběr, novináři začali zveřejňovat pikantní konstrukce toho, proč se tak stalo,“ hájila se tehdy Pauwová. Láska hráček nyní nikomu v Bayernu Mnichov nevadí. Navíc Voňková hraje za první tým a její novomanželka za rezervní.

Lucie Voňková vstoupila do manželského svazku se spoluhráčkou Claudií van den Heiligenbergovou
Lucie Voňková vstoupila do manželského svazku se spoluhráčkou Claudií van den Heiligenbergovou