Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Plekancova noc v NHL, ta nej ale chyběla: Oslava »tisícovky« bez Šafářové!

Autor: ps

Tleskala mu vyprodaná hala v Montrealu, na led za ním přišli synové Adam s Matyášem a hokejista Tomáš Plekanec (35) byl naměkko! Slavil tisíc odehraných zápasů v NHL, ale na čestném koberci chyběla jeho láska tenistka Lucie Šafářová (31).

Kladenskému rodákovi se v Bell Centre tleskalo v souvislosti s »tisícovkou« už podruhé. Jubileum totiž Plekanec oslavil minulý zápas, kdy gólem pomohl porazit Detroit 7:3. Velký zážitek, ale ten nezapomenutelný přišel dnes v noci před duelem se St. Louis (3:2).

Organizace Canadiens mu připravila dojemný ceremoniál, potřást pravicí mu přišel generální manažer Marc Bergevin, jenž se pěkně vyšvihl. Oblékl »Plekyho« oblíbený rolák! Popřál mu také majitel klubu Geoff Molson.

„Ten zápas si skvěle užil. Vypadal jako kdyby pil z fontány mládí,“ usmíval se kouč Claude Julien, který Tomáše do úvodních venkovních zápasů sezony nenasazoval. Jako by chtěl, aby si český útočník užil svoji chvilku doma v Montrealu.

Tedy ve městě, kam jeho synové z manželství se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou chodí do školy, respektive vyrůstají. V jejich životě se po rozchodu rodičů objevila nová žena – tenistka Lucie Šafářová . Jenže po ní nebylo v hale, kde bylo hlavním lákadlem jméno Plekanec, ani vidu, ani slechu…

Tomáš Plekanec si třese rukou s legendárním Guyem Lafleurem, přihlíží generální manažer Marc Bergevin
Tomáš Plekanec si třese rukou s legendárním Guyem Lafleurem, přihlíží generální manažer Marc Bergevin