Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slzy v Leicesteru! Hráči i rodina zesnulého majitele plakali u stadionu

Autor: krm

Leicester se v pondělí probudil do smutného rána. Tragická smrt majitele tamního fotbalového klubu Vičaje Srivadtanaprapchy a dalších čtyř lidí na palubě zříceného vrtulníku zasáhla celé město. U stadionu vzniklo improvizované smuteční místo, kam lidé okamžitě začali nosit věnce a svíčky. Během dne pak památce zesnulého šéfa „lišek“ přišli vzdát hold i hráči a jeho manželka se synem.

Hned jak se oficiálně potvrdilo, že šedesátiletý Thajec skutečně zahynul po pádu své helikoptéry, celý fotbalový svět zahrnul Leicester kondolencemi. Truchlící fanoušci začali ke stadionu nosit květiny, zapalovat svíčky a vzdávat hold památce zesnulého majitele, pod nímž klub prožil nejúspěšnější éru ve své historii.

Zdrcené hvězdy Leicesteru Jamie Vardy (uprostřed) a Kasper Schmeichel (vpravo) na smutečním místě u stadionu
Zdrcené hvězdy Leicesteru Jamie Vardy (uprostřed) a Kasper Schmeichel (vpravo) na smutečním místě u stadionu

Krátce po poledni se mezi tisícovkami příznivců objevila i Srivadtanaprapchova manželka Aimon a syn Aiyawatt. Oba narychlo přiletěli z Thajska, aby před stadionem mohli položit věnec. Na smutečním místě se odění v černém pomodlili a nedokázali zadržet slzy.

Po druhé hodině britského času na stadion přijelo i kompletní mužstvo Leicesteru v čele s trenérem Claudem Puelem. Hráči si nejprve přečetli stovky vzkazů, které fanoušci napsali na klubových vlajkách, šalách a dalších suvenýrech. Tragicky zesnulého šéfa si pak zdrcení fotbalisté připomněli minutou ticha.

A jak zachytila fotografie jednoho z fanoušků, už v noci se u stadionu symbolicky objevila i liška, kterou klub z Leicesteru má ve znaku. Snad mu do budoucna přinese zase i víc štěstí.

 

Tragédie v Leicesteru. U stadionu se zřítil vrtulník klubového majitele
Video se připravuje ...