Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dělají si srandu z Kiki a Maki? V Česku natáčí film o plážových volejbalistkách

Autor: pv

České sportovce bere útokem. Scénárista Petr Kolečko v minulosti napsal několik seriálů ze sportovního prostředí, v nichž se inspiruje i reálnými postavami. Své o tom ví hokejový trenér Vladimír Růžička, jež se poznával v komediálním seriálu Lajna. Nyní vznikne film o plážových volejbalistkách. Nápadně se přitom podobají Kristýně Kolocové a Markétě Nausch Slukové.

Přes prsty. Tak se jmenuje nový film odehrávající se na volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda v podání herečky Petry Hřebíčkové a Pavla, kterou ztvárňuje Denisa Nesvačilová jsou parťačky, jež obětují plážovému volejbalu všechno. Mladší Pavle ale začínají tikat biologické hodiny a chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy.

V tomto duchu se ponese děj snímku, jehož autor je právě Petr Kolečko a v kinech se objeví koncem srpna 2019. Scénárista, který se podílel na oblíbeném Okresním přeboru, seriálu Vyšehrad s fotbalistou Lavim nebo právě na hokejové Lajně, tak zabrousil do dalšího sportu. A kdo jiný pro něj mohl být inspirací, než právě nejznámější české plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Kristýna Hoidarová Kolonová.

Nahrává tomu i fakt, že postava Linda je blondýnka podobná Nausch Slukové a Pavla zase zrzka, stejně jako Hoidarová Kolocová. Populární pár se rozešel kvůli sporům před třemi lety. A vřít to bude právě i mezi filmovými hrdinkami. Koho ze sportovního prostředí si asi Petr Kolečko vyhlédne příště?

Herečka Hřebíčková je nápadně podobná Slukové a Nesvačilová zase Kolocové
Herečka Hřebíčková je nápadně podobná Slukové a Nesvačilová zase Kolocové