Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šokující přiznání legendy Zátopkové: Emil mě podváděl! A já jeho taky...

Autor: Michaela Remešová

Poprvé přiznala, že její manžel a čtyřnásobný olympijský vítěz ve vytrvalostním běhu Emil Zátopek (†78) jí zahýbal, čemuž Dana Zátopková (96) říká, že „běhával za jinými ženami“. I ona ale milovanému Ťopkovi, jak mu říkala, byla nevěrná.

To všechno oštěpařka a olympijská vítězka Dana Zátopková prozradila v dokumentu GEN, kterým dnes na ČT1 (20:05) skončí čtvrtá série cyklu. „My jsme si dovedli dělat legraci sami mezi sebou a nepotřebovali jsme k tomu žádné velké události. A proto říkám, že jsme se životem prochechtali,“ říká legendární sportovkyně, nicméně přiznává i horší chvíle.

Polibek Emila Zátopka s Danou po jednom z jeho velkých vítězství
Polibek Emila Zátopka s Danou po jednom z jeho velkých vítězství

„Ale jo, taky byla krize. Může se stát, že člověk se třeba i zamiluje do někoho jinýho. Jednou jsem mu říkala, no já jsem trošku našla nějaký vztah... A teď jsem čekala, že se začne zlobit. Ale on se na mě podíval a usmál se: Ale Ťopíčka máš taky trošku ještě ráda? A já – to víš, že jo! A úplně mně vzal dech, protože naráz jsem si uvědomila, jakou má pro mě velkou cenu. Začala jsem mu vyznávat lásku a bylo to!“ svěřuje v GEN Zátopková a na otázku, zdali jí byl manžel také nevěrný, bez skrupulí odpověděla, že byl.

Dana Zátopková před dvěma lety po zlomenině krčku: Ještě chci pár dní v klidu žít!
Video se připravuje ...

Přelétavý pták

„Taky, samozřejmě. Muži ale v těchhle věcech nejsou tak sdílní. Taková slovácká písnička je, že mužský je přelétavý pták... A ono na tom něco je,“ zakončila paní Dana svou zpověď.

Korunu veškerému »pokání se« nakonec v pořadu nasadil bývalý zápasník Karel Engel (78), který Danu pravidelně navštěvuje. „Jsem jedinej, kterej zná tajemství Zátopkových úspěchů. Radši běhal, než aby byl doma!“