Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Djokovič baví svět. Utahoval si z novináře a totálně se odboural

Autor: tej

Srbský tenista Novak Djokovič vybojoval v neděli na Australian Open svůj již patnáctý grandslamový titul a pomalu dohání druhého Rafaela Nadala, který jich má na kontě sedmnáct. A právě otázka na počet titulů způsobila na tiskové konferenci v Melbourne pozdvižení. Slavný tenisový reportér Ubaldo Scanagatta je totiž známý svým silným italským akcentem, což nového šampiona nenechalo v klidu.

„Novaku, gratuluji. Ok, sedm titulů z Australian Open, patnáct celkově vyhraných grandslamů…“ začal italský reportér svou otázku, ale už ji nestihl dopovědět. Djokovičovi to totiž nedalo a stejným akcentem mu odpověděl: „To není špatné...“ Vtípek nikomu z přítomných neunikl, a tak se v sále ozval obrovský smích.

„Nemůžeš si stěžovat, nemůžeš si stěžovat,“ snažil se pokračovat reportér, kterému se ihned začala srbská hvězda omlouvat. „Omlouvám se, ale ty vždycky mluvíš: Ok, éhm,“ pokračoval Djokovič znovu italským přízvukem a opět tak rozesmál všechny přítomné.

Italský devětašedesátiletý reportér je mezi tenisty hotovou legendou, letošní Australian Open byl pro něj již 145. grandslamem.

Navíc Djokovič nebyl první, kdo si z něj letos utahoval. Na začátku turnaje to byl poražený finalista Nadal, který vtipkoval, když Ital na začátku tiskové konference usnul. „Dobré ráno, Ubaldo. Ne, já vím, sedíte se zavřenýma očima, abyste se mohl lépe soustředit na to, co říkám,“ smál se tehdy Nadal.

Novak Djokovič si užíval radost z triumfu na Australian Open s místními fanoušky
Novak Djokovič si užíval radost z triumfu na Australian Open s místními fanoušky