Jan Kukal
Premium
16. dubna 2019 • 17:08

Co se děje se Zverevem? Lendl s ním neuspěl, škodí mu, že prorazil brzy

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jaro, všechno kvete, to znamená, že začíná antuková sezona a čas Rafaela Nadala. Ten letos odehrál jen tři turnaje a třináct zápasů, moc jsme ho neviděli, i tak samozřejmě zůstává jako jedenáctinásobný vítěz Roland Garros největším favoritem. V červnu mu ale taky bude už 33 let a je otázkou, jak dlouho ještě bude tu svoji antukovou dominanci obhajovat. Hodně napoví už tento týden turnaj v Monte Carlu, kam přijedou všichni nachystaní a každý rok se tam dobře ukáže, jak na tom kdo je.



Nadal vynechal Miami, čili měl víc než měsíc na antukový trénink, tudíž si myslím, že bude určitě zase super připravený. U něho je ale otázkou především zdraví, jak mu vydrží kolena. Pro mě je stejně velkým favoritem na Paříž jako on i Djokovič. Novak je na letošní antuku hrozně motivovaný, chce se podle mě pokusit o kalendářní Grand Slam, na Roland Garros už Nadala jednou porazil. I když nehrál poslední turnaje moc koncentrovaný, čekám, že teď vyrukuje v plné síle. Navíc na tři vítězné sety je dneska nejlepší na světě, vždyť už vyhrál tři grandslamy za sebou.

Třetího největšího favorita antukové části roku vidím v Dominiku Thiemovi. Ale u něj je velká otázka, jestli se neudře, protože má nejnamáhavější tréninky ze všech. On je dělník z rodu Vilasů, Musterů nebo Nadalů. Thiem hrál loni finále Roland Garros, čím dál víc se na antuce prosazuje, ale musí dobře vyladit formu.

To se třeba jeho rakouskému krajanovi Thomasi Musterovi v Paříži podařilo jenom jednou, protože se vždycky udřel. Já ho kdysi, když šel z juniorů mezi muže, trénoval a on byl opravdu šílenec. Pamatuji se, že se jednou chystal na turnaj ve vídeňské Stadthalle tak vehementně, že na něm nakonec nemohl nastoupit, jak ho braly křeče a byl strhaný. Thiem mi ho připomíná. Mám zprávy z turnaje v Lyonu, který hrál loni jako přípravu na Roland Garros, že denně vedle zápasů ještě tři čtyři hodiny trénoval. To je prostě neuvěřitelný,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud