Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak slavil Jágr sedmačtyřicítku? Dopřál si narozeninové leháro

Autor: Patrik El-Talabáni

Ve svůj velký den klídek a pohodička. Hokejová legenda Jaromír Jágr (47) měl v pátek narozeniny a výjimečně dopoledne netrénoval.

Na spoluhráče se však nevykašlal. Volno si neudělala pouze hvězdná »osmašedesátka«, nýbrž celý mančaft. Led měli sice Rytíři jako obvykle zamluvený, jenže v klasické době tréninku zel prázdnotou. „Tým dostal volno, protože v sobotu nehraje zápas,“ vysvětlil mluvčí klubu Vít Heral.

A co tedy » Džegr « během narozeninového dne dělal? Kdo ví, možná ho celý trávil s Veronikou. Blesk hokejistu a majitele Rytířů nezastihl ani u rodičů v Kladně. „Jaromír tu není a nevím, kdy se vrátí,“ pověděla maminka Anna (72).

Jak vidí Jaromír Jágr horkou novinku v režimu dvou nejvyšších ligových soutěží? „Měli jsme na Kladně jiný návrh,“ popisuje hokejová legenda
Jak vidí Jaromír Jágr horkou novinku v režimu dvou nejvyšších ligových soutěží? „Měli jsme na Kladně jiný návrh,“ popisuje hokejová legenda

Škoda, Jardovi jsme přinesli i narozeninový dárek. Není tajemstvím, že Jágra fascinují kosmické vědy, proto jsme přijeli s knihou Einstein: Jeho život a vesmír od Waltera Isaacsona.

„Einsteinův myslitelský výkon je jedním z divů světa. Kniha odpovídá na otázku, jak mohl patentový úředník, člověk, který celý život bojoval s praktickými stránkami studia, otcovství, manželství a zaměstnání, odhalovat tajemství atomů a kosmu,“ stojí v anotaci knihy.

Mama Jagr dárek přijala a synovi jej prý předá. Tak všechno nejlepší, Jaromíre, brzký návrat na led a snad si dobře počtete.