Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kolik minut zvládl Gascoigne? Nový stadion Tottenhamu otevřely legendy

Autor: pta

Už se to blíží! Již tuto středu si zahrají fotbalisté Tottenhamu poprvé na svém novém stadionu White Hart Lane první ligový zápas. Generálku na velkou premiéru obstaralo víkendové střetnutí legend londýnského klubu proti bývalým hvězdám Interu Milán. Fanoušci tak měli možnost vidět v akci známé tváře.

Tottenham před oficiálním uvedením stadionu do provozu musel uspořádat několik testovacích zápasů. Utkání legend bylo posledním z nich.

Především na straně domácích byl vidět výkvět hvězd, kterým fanoušci tleskali v uplynulých desetiletích. Bílý dres znovu oblékl Robbie Keane, Jürgen Klinsmann, Dimitar Berbatov či Rafael van der Vaart.

Největší očekávání však vyvolal jiný hráč, přestože na hřišti vydržel ve druhém poločase jen 10 minut, než musel střídat. Ano, byl to Paul Gascoigne, zlobivé dítě anglického fotbalu z 90. let. Dnes 51letý bývalý reprezentant, jehož kariéru krutě poznamenaly problémy s alkoholem, kterých se není přes opakované pokusy schopen zbavit dodnes.

„Bylo v tom hodně emocí, ale je mi líto. Trénoval jsem na tenhle zápas tři měsíce, ale moje achilovky a kotníky mě prostě neposlouchaly. Ale oceňuju vřelé přijetí od všech fanoušků na stadionu,“ vzkázal Gascoigne po zápase.

Byl to svátek fotbalu a nikomu ani nevadilo, že hosté nakonec v exhibici zvítězili 5:4.

GALERIE | Gascoigne, Klinsmann, Veron, Keane... Podívejte se, jak vypadají legendy na hřišti dnes 

Paul Gascoigne se objal s Jürgenem Klinsmannem
Paul Gascoigne se objal s Jürgenem Klinsmannem