Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Fotbalista pedofil na svobodě! Dráždí hodinkami za tři miliony, z vězení jel bourákem

Autor: roc

Už je venku! Bývalý anglický reprezentant Adam Johnson (31) byl před necelými dvěma týdny podmínečně propuštěn z vězení, kde si odpykal polovinu trestu za sexuální styk s patnáctiletou dívkou. Návrat na svobodu si náramně užívá. Fotografové jej načapali, jak oděn v drahém outfitu venčí se svojí sestrou dva pejsky. 

Sláva, peníze, přízeň fanoušků. To všechno měl Adam Johnson, jehož pro velký fotbal odchoval Middlesbrough. Kvůli velkým kvalitám za něj později vysázel miliony Manchester City, rychlý křídelník se dostal i do národního týmu. V roce 2016 ale šla jeho kariéra ke dnu. Zelený pažit vyměnil za mříže.

Anglický hráč se po měsících zapírání přiznal k sexuálnímu styku s 15letou dívkou, jež byla fanynkou Sunderlandu, jeho dosud posledního zaměstnavatele. Johnson, který měl v té době roční dceru Aylu, byl poslán do vězení Moorland Prison v Jižním Yorkshiru. Vyfasoval šest let natvrdo.

Bývalý reprezentant považoval trest za nepřiměřený a doufal, že se z nápravného zařízení dostane dříve. Rok nato však jeden ze spoluvězňů zveřejnil videoklip, na němž Johnson s notnou dávkou vulgarity popisoval »akcičky« se svojí obětí. Zdálo se tak, že na nějaké to odpuštění může zapomenout. Nakonec se ale přeci jen dočkal, soud mu zkrátil trest na polovinu.

Fotbalista Adam Johnson vyrazil po propuštění z vězení venčit psa se superdrahými hodinkami
Fotbalista Adam Johnson vyrazil po propuštění z vězení venčit psa se superdrahými hodinkami

Fotbalový hříšník byl propuštěn na svobodu 22. března. Cestu ven pojal opravdu stylově. Před branami věznice jej vyzvedl jeho otec, který pro zlobivého synáčka přijel v černém vozu Mercedes. V neděli už jej přistihli fotografové, jak společně se svojí sestrou venčí dva pejsky. A pořádně je zaskočilo, co měl na sobě.

Johnson si na procházku vyrazil v drahém outfitu. Tepláky za 100 liber (3 tisíce korun) ještě přešly, jeho ruku zdobily luxusní hodinky značky Bubba Watson v hodnotě 100 tisíc liber, což je v přepočtu něco přes tři miliony korun! To je na někoho, kdo před pár dny vylezl z »lochu« a byl tři roky bez pořádného příjmu, slušný přepych.

A co čeká Johnsona v příštích týdnech? Už během pobytu ve vězení se nechal slyšet, že se pokusí o restart fotbalové kariéry. Zároveň si musí dávat pozor na své chování, plnit soudem stanovené podmínky a vyvarovat se nezákonných skutků. Jakýkoliv přešlap jej může dostat znovu za mříže.