Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Děsivé KO! Model z klece se chlubil polámanou lebkou: Vizáž Terminátora

Autor: tej

Osm zlomenin a devítihodinová operace. To je výčet děsivých následků tvrdého knokautu, který inkasoval ve svém debutu pod hlavičkou ONE Championship talentovaný třiadvacetiletý Američan Sage Northcutt. Bývalá stoupající hvězda UFC skončila na zemi po pouhých 29 vteřinách zápasu. Je to konec jeho kariéra modela, kterou se na svém Instagramu pyšní?

V UFC patřil mezi nadějné talenty a jeho přestup do konkurenční ONE Championship způsobil vcelku poprask. Jeho debut v největší asijské organizaci však dopadl přímo katastroficky.

Po pouhých devětadvaceti vteřinách prvního kola inkasoval od Brazilce Cosma Alexandra tvrdý pravý hák, po kterém se okamžitě sesunul k zemi. Později přiznal, že větší zranění si přivodil právě pádem na zem, než samotným tvrdým úderem.

Třiadvacetiletý Američan Sage Northcutt po knokautu musel podstoupit devítihodinovou operaci
Třiadvacetiletý Američan Sage Northcutt po knokautu musel podstoupit devítihodinovou operaci

Hned po zápase zamířil do nemocnice, kde zrovna příznivé zprávy neslyšel. Verdikt? Osm zlomenin! Northcutt tak podstoupil devět hodin dlouhou operaci, která by mu měla obličej zachránit. Na svůj Instagram po operaci umístil fotografii a snímek své lebky.

„Čerstvě po operaci… Měl jsem osm zlomenin a devět hodin intenzivní operace. Děkuji za úžasnou péči a veškerou podporu od ONE Championship, mé rodiny, přátel a fanoušků. Má vizáž Terminátora není špatná. ‚Já se vrátím‘,“ vzkázal a zároveň zavtipkoval, že s páskou přes oko vypadá jako slavná postava, kterou ztvárnil Arnold Schwarzenneger.

Jeho soupeř, trojnásobný mistr světa v thajském boxu a čtyřnásobný mistr světa v kickboxu, kterému se trochu paradoxně přezdívá ‚Good boy‘, neboli ‚Hodný kluk‘, mu později poslal přání rychlé rekonvalescence a respekt. A nebyl jediný. S přáním brzkého uzdravení přispěchali i například Nick Diaz, Miesha Tateová, Sarah McMannová, Mike Perry či Tito Ortiz.

Otázkou tak zůstává, jak se ošklivá poranění zahojí a zda mu na tváři nezůstanou jizvy. Northcutt je totiž kromě zápasení také známý tím, že rád dělá modela, což na svém Instagramu dokazuje četnými fotografiemi.