Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co to hraješ, táto?! Federerův syn dal legendě jasně najevo, co si o jeho výkonu myslí!

Autor: rau

Takhle si Roger Federer (37) start do letošního Wimbledonu nepředstavoval. Bída střídala hrůzu, což se zdejším osminásobným šampionem docela zamávalo. Ovšem ne tak, jako s jeho pětiletým synem v hledišti, jenž dával legendě jasně najevo, co si o jejím výkonu myslí!

Švýcar od roku 2010 neztratil v prvním kole turnaje turnajů ani sadu. Letos úchvatnou sérii legendy nečekaně utnul Jihoafričan Lloyd Harris. „Set a půl mě držel v nervozitě,“ přiznal později Federer , který přes rozpačitý úvod uspěl 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.  

Možná mu k obratu pomohl i pohled do boxu, kde nálada dokonale odrážela dění na dvorci. Takhle bezzubý výkon jeho desetileté dcery a pětiletí synové snad ještě neviděli, což také taťkovi dávali patřičně najevo.

Zívání, zakaboněné a zároveň udivené pohledy capartů, které briskně zachytili fotografové, musely Rogera pořádně nakopnout! Nažhavilo ho to tak, až semena slavné wimbledonské trávy létaly všude kolem.

Jeden ze synů Rogera Federera nevěřil vlastním očím, jak to jeho taťka hraje
Jeden ze synů Rogera Federera nevěřil vlastním očím, jak to jeho taťka hraje

„Tenhle dvorec miluju, takže jsem trošku zklamaný, že mi první set tak nevyšel,“ litoval po premiéře maestro. Proč si nezvykle dlouho na kurt zvykal? „Přemýšlel jsem o tom, jestli letos není pomalejší, ale pak jsem si řekl: To bude spíš tím, že se sám pohybuji jako šnek.“

Zařadil tedy vyšší rychlostní stupeň. A obličeje svých ratolestí nakonec přece jen zdobil úsměv.