Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Exsparťan Stanciu má ve Slavii královskou gáži! Kolik si vydělá za měsíc?!

Autor: nem

Ten, který to celé táhne! Tomáš Souček (24) vyválčil Slavii titul, trofej z domácího poháru i z česko-slovenského Superpoháru. A tulák Nico Stanciu (26) by měl brát prachy jako on? Už asi ano! Mistr republiky si totiž rumunského středopolaře nepořídil ze saúdskoarabského Al Ahlí za čínské peníze jen pro srandu českým králíkům.

Kovaný sešívaný Souček odkopal v minulé sezoně gigantickou porci 49 zápasů s bilancí 4434 minut na place, 18 gólů a 9 asistencí. Podle kuloárů dostal pětiletý kontrakt na v české kotlině u tuzemského plejera nevídaných 3,5 milionu korun měsíčně. Je to neskutečný randál, ovšem jestli si ho někdo zaslouží, tak je to reprezentant Souček.

No a teď si vezměte, že odněkud z horoucích pekel Blízkého východu si to přihasí turista Stanciu, jenž za dva roky vystřídal čtyři kluby, včetně ve Vršovicích nenáviděné Sparty. A Eden se na něj usměje stejnou, ne-li větší gáží, než pobírá srdcař »Suk«…

„Nico má nasmlouváno minimálně tolik co Souček. Hráč jeho kalibru nemůže být v klubu, jako je Slavia, někde v průměru,“ pověděl Blesku jeden z hráčských agentů. Jen tak pro srovnání, ve Spartě chodilo Stanciuovi na konto 2,5 »míče« měsíčně. V Al Ahlí mu mávali před nosem částkou 6,5 milionu, jenže prý dodneška nedostal zdaleka všechno. Ale to už je pryč a takový je holt svět kopané.

Stanciu stál červenobílé 105 milionů korun a oni v jeho očích vidí vymodlenou účast v Lize mistrů s prémií minimálně 400 milionů ze sejfu UEFA.

Pokud je hráč se skvostnou kopací technikou a s neuchopitelnou hlavou převede přes předkolo k téhle metě všech met, budou Nica všichni na Sinobo Stadium plácat po ramenou. A jestli ne?

Slavia představila jako svou novou posilu bývalého sparťana Nicolae Stancia
Slavia představila jako svou novou posilu bývalého sparťana Nicolae Stancia

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>