Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Boj o trofej za výhru nad Lendlem. Becker splácí dluhy aukcí

Autor: ČTK, iSport.cz

Přes 750 tisíc eur (více než 19 milionů korun) vynesla dražba trofejí a osobních předmětů bývalého německého tenisty Borise Beckera. Výtěžek z internetové aukce má trojnásobnému wimbledonskému vítězi pomoct umořit část dluhu, kvůli kterému je od roku 2017 v insolvenčním řízení.

V nabídce se objevilo 82 předmětů z Beckerovy tenisové kariéry, kromě trofejí se dražily i medaile, rakety, hodinky, podepsané boty či ponožky.

Za nejvyšší částku se po dvou a půl týdnech vydražila replika trofeje za vítězství na US Open v roce 1989, kdy Becker porazil ve finále Ivana Lendla . Pohár se prodal za 167 tisíc eur (4,2 milionu korun).

Jednapadesátiletý Becker vyhrál během kariéry 51 turnajů včetně šesti grandslamů. Bankrot na něj vyhlásil předloni soud v Londýně kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (90,2 milionu korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015.

Do insolvenčního řízení se pak přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 milionu eur (asi 941 milionů korun).