Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdina Kolašinac. Obránce Arsenalu zahnal ozbrojené zločince

Autor: vma

Levý bek Arsenalu Sead Kolašinac se ukázal jako tvrdý obránce, ale tentokrát ne na hřišti. Když ho s Mesutem Özilem na severu Londýna přepadli ozbrojení lupiči, vyběhl z auta a sám je zahnal. Muži na motorkách pak hvězdy Gunners ještě skoro dva kilometry pronásledovali.

„Bylo nahlášeno, že muži na motorce se pokusili okrást řidiče auta. Jemu i spolujezdci se podařilo dostat bez zranění pryč a odjeli do restaurace, kde byli vyslechnuti,“ tolik strohé hlášení londýnské Metropolitní policie.

Za ním se ale skrývá drama, ve kterém mohlo jít o život dvěma hvězdám Arsenalu. Mesut Özil a Sead Kolašinac jsou dlouholetí přátelé, oba praktikující muslimové, kteří se často navštěvují i ve volném čase. Stejně tak spolu trávili i čtvrteční odpoledne.

V Hampsteadu na severu Londýna ale byli před pátou hodinou v Özilově Mercedesu přepadeni. Dva muži na motorkách zřejmě chtěli auto německého záložníka s tureckými kořeny. Jenže natrefili na muže, kterému se mezi Gunners přezdívá „Tank“ a jehož rodina má na vlastní kůži zkušenosti s konflikty v Bosně.

Podle videa na sociálních sítích Sead Kolašinac už mimo vůz vůbec nebral ohled na to, že jsou útočníci ozbrojeni a minimálně dva maskované lupiče s holýma rukama zahnal na útěk. Mezitím se Özil rozjel a Kolašinac nastoupil zpět. Dvojice na motorkách pak auto ještě dva kilometry pronásledovala, fotbalisté ale dojeli do nedaleké turecké restaurace, kde je dobře znají. Tam už byli v bezpečí.

„Özil vypadal vystrašeně,“ řekl jeden ze svědků Daily Mailu, mluvčí Arsenalu reagoval jen stručným prohlášením, že oba fotbalisté jsou v pořádku. Özilovu vystrašení se není co divit, je to teprve měsíc, co si vzal herečku a modelku Amine Gülşeovou. Za svědka mu byl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a Kolašinac s chotí samozřejmě nechyběli.

A odvážný obránce? Stal se hitem sociálních sítí, kde ho označují za hrdinu. „Měl by být okamžitě jmenován kapitánem,“ tweetoval třeba televizní moderátor a fanoušek klubu Piers Morgan. Po lupičích policie pátrá, zatím žádného nezatkla.