Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Takhle si užívají hvězdy formule 1! Byl jsem 16 dní v kuse v lihu, odhalil šampion

Autor: as

Borec na závodním okruhu? Jistě, ale v prvé řadě šampion v chlastání! Finský mistr světa formule 1 Kimi Räikkönen (39) vydržel být mezi dvěma závody namol nekonečných 16 dní!

Třaskavé téma nakousl už v loni vydané autobiografii, teď vše upřesnil. „Jasně, v roce 2013 jsem měl mezi Bahrajnem a Barcelonou nekonečný mejdan. S týmem jsme putovali Evropou a byl jsem šestnáct dní v lihu,“ chechtal se v rozhovoru pro španělský web Motorsport.

„Ale fakt si z toho moc nepamatuju, většinu mi toho museli říci. Nebylo to poprvé, takové jízdy pro mě bývaly normální,“ přiznal pilot Alfy Romeo.

Raikkönenova manželka Minttu se svého muže zastala
Raikkönenova manželka Minttu se svého muže zastala

Že je nudný a chladný, proto se mu přezdívá »Iceman«? Naopak, Kimi se umí parádně rozjet, když si lokne. Naposledy ztropil skandál při prosincovém galavečeru FIA v Moskvě, kdy řádil i přímo na pódiu.

„Byla nuda, tak jsem chtěl trošku rozproudit zábavu. Proto si mě tam snad pozvali, ne?“ smál se, ovšem přidal, že se už krotí. „Mám rodinu, dvě malé děti a tím i jiné priority. Pořád se rád bavím, ale šestnáctidenní tah už bych nedal,“ ušklíbl se.