Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spoluhráč hokejisty Tomáše Hertla: Dluhy, potraty a napadení!

Autor: pv

Patří mezi nejproduktivnější hokejisty, ale jméno si kazí skandály. Evander Kane (28) je rozený průšvihář. Na oporu klubu San Jose Sharks nyní prasklo, že si během dubnového play off s Las Vegas odskočil do kasina, kde nechal sekeru 500 tisíc dolarů! A to není vše, co v nedávné minulosti provedl.

Loni podepsal pohádkový sedmiletý kontrakt, díky němuž si celkem přijde na 49 milionů dolarů (1,1 miliardy korun) hrubého. Přesto ale nemá Evandera Kane pohádkový život. Sám si ho totiž komplikuje pikantními skandály.

Naposledy měl kanadský útočník navštívit během prvního kola play off NHL kasino v Las Vegas. Hokejisté Sharks hráli v dubnu ve městě hříchu proti tamním Knights.

Evander Kane s manželkou Annou
Evander Kane s manželkou Annou

Podle deníku Las Vegas Review-Journal šel Kane do kasina 15. dubna, tedy mezi třetím a čtvrtým utkáním série. Už jen to, že šel hrát hazard mezi důležitými zápasy je na pováženou. Rodák z Vancouveru ale zašel ještě dál. V kasinu si prý půjčil 500 tisíc dolarů (11,5 milionu korun), které dosud nevrátil. Nyní kvůli tomu čelí žalobě. Klub ani samotný hráč se k pikantní kauze zatím nevyjádřili.

Navíc nejde o Kaneův první velký prohřešek. Před začátkem sezony předvedl zkrat, když se během přípravného zápasu, jak jinak než s Las Vegas, ohnal na ledě po čárovém rozhodčím. NHL ho za úlet potrestala zákazem startu ve třech zápasech a podle kolektivní smlouvy přišel o část platu. Suma byla vyčíslena na 112 903 dolarů (2,6 milionu korun).

Další skandál je tentokrát z jeho osobního života. Přesně před rokem ho zažalovala Hope Parkerová, která tvrdí, že byla hokejistovou milenkou a třikrát s ním počala dítě. Žena tvrdí, že se s Kanem začala setkávat v roce 2015 a hned následující rok s ním poprvé otěhotněla. Oba tehdy souhlasili, že přistoupí na přerušení těhotenství. Nadále pokračovali v sexuálním vztahu a i v roce 2017 ji přivedl do jiného stavu.

Parkerová se dušuje, že ji útočník přinutil, aby znovu šla na interrupci, protože by dítě narušilo jeho hokejovou kariéru, a také zničilo jeho vztah s oficiální přítelkyní. Žena tak souhlasila i podruhé. Intimně se ale neustále přitahovali natolik, že milenku oplodnil i potřetí a to loni v květnu. Parkerová se nechtěla vzdát mateřské role, ale Evander Kane ji přemluvil k potratu penězi.

Nejdříve jí nabídl milion dolarů a později dokonce 3 miliony, aby si nechala potřetí dítě vzít. Problémem je, že hokejista milence nezaplatil, a právě proto se s ním nyní Parkerová soudí. Už ne však o 3 miliony dolarů, ale rovnou o šest. Částka zahrnuje veškeré odškodnění včetně psychické újmy a emočního utrpení, tvrdí advokát zhrzené ženy.

Paradoxně Kanea potkala letos rodinná tragédie, kdy jeho žena Anna potratila ve 26. týdnu těhotenství. Pro dceru už měli dokonce i vybrané jmen Eva. Útočník se rozhodl, že si bude nenarozenou dcerku denně připomínat a nechal si její jméno a dětská chodidla vytetovat na ruku.