Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tak jste Kvitovou ještě neviděli! Andílek v modrém a vzorná školačka

Autor: ptr

V nedělí slaví třicetiny česká tenisová královna posledních let Petra Kvitová!  I přes mladý věk dokázala víc, než by většina jiných nezvládla ani za sto životů! Musela kvůli tomu překonat i několik zrádných životních překážek! Pojďme se ohlédnout za klíčovými okamžiky dvojnásobné wimbledonské šampionky.

S tenisem začínala doma ve Fulneku již v útlém dětství. Ve 4 letech již odpalovala tenisáky se samozřejmostí sobě vlastní. Pod vedením svého otce začala sbírat jeden úspěch za druhým. V roce 2006, tedy v 16 letech se stala vítězkou ankety Zlatý kanár v kategorii Talent roku.

V roce 2008 změnila trenéra a začal jí trénovat David Kotyza, pod jehož vedením dosáhla největších úspěchů. Největší vítězství své kariéry si připsala v obou případech na dvorcích ve Wimbledonu. Premiérové vítězství v roce 2011 a její druhý grandslamový titul o tři roky později. I přes tyto úspěchy se jí zatím ani jednou nepodařilo vystoupat až na pozici světové jedničky a nejvyšším dosaženým umístěním je 2.pozice.

V lednu 2016 skončila velmi úspěšnou spolpráci s trenérem Kotyzou a během tohoto roku protočila hned tři trenéry, nejdříve se spojila s Františkem Čermákem, následně testovala spolupráci s belgičanem Wimem Fissettem a nakonec v prosinci zakotvila pod křídli Jiřího Vaňka. Ten jí trénuje až do dnešních dní.

Projděte si život Petry Kvitové v přiložené galerii!

Petra Kvitová jako roztomilé dítko
Petra Kvitová jako roztomilé dítko

Velkých úspěchů pod kterými je podepsána tučným písmem dosáhla i v národním týmu v rámci Fed Cupu. Ten se svými kolegyněmi vyhrála hned šestkrát v průběhu osmi let. Mezi roky 2011 až 2018 nedošly až na vrchol pouze v roce 2013 a 2017.

Během života si prošla i mnoha vztahy. Mezi nejznámnější partnery patřili bezpochyby kolegové z tenisových kurtů. Prvním propíraným byl Adam Pavlásek a poté přišel vztah s Radkem štěpánkem. Posledním veřejně známým přítelem byl hokejista Radek Meidl, který jí dokonce požádal o ruku, ale později své zásnuby zrušili.

Život jí nachystal i překážky, tou největší a nejznámnější je přepadení z 20.prosince 2016, které skončilo vážně pořezanou levou rukou, ve které drží raketu. I z toho se díky vynikající práci doktorů a nezlomné vůli zotavila a dokázala se vrátit do špičky ženského tenisu.